Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Elazığ'da Faaliyetlerine Başladı

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Elazığ İl Temsilcisi, haftalık yayın yapan Elazığ'da Güçlü Haber gazetesinin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Recai Güçlü oldu.

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Elazığ'da Faaliyetlerine Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Recai Güçlü, cemiyetin Elazığ'da yapacağı faaliyetler ve projeler hakkında bilgiler verdi.
GÜÇLÜ: PANDEMİYE RAĞMEN ÇOK BÜYÜK ATAĞA GEÇTİK
Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Elazığ İl Temsilcisi Recai Güçlü yaptığı açıklamada; "Gazetemizi 2011 yılında kurduk. O tarihten bugüne kadar belli başlı sıkıntılar ve sahipsizlik durumlarıyla karşılaşsak da gazetemizi bugünlere getirmeyi başardık. Son 1 yılda ise, pandemiye rağmen çok büyük atağa geçtik. Ekibimizi genişlettik, dijital anlamda büyük gelişmeler sağladık. En önemlisi de neredeyse her kesimin sorunlarını yansıtmak için korkusuzca ve cesaretli bir şekilde büyük atılımlara imza attık. Daha sonra Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Sayın Ahmet Öz beni aradı ve Elazığ'a temsilcilik vermek istediklerini söyledi. Bu cemiyetin Türkiye’de teşkilatlanması çok geniş ve Avrupa Birliği merkezli bir cemiyettir. İlk olarak Almanya’da teşkilatlanma başlanmış olup, Avrupa’nın ve Dünya'nın birçok ülkesine yayılmış durumda. Biz de bu durumdan faydalanarak, şehrimizi tanıtmak ve turist kazandırmak için iyi bir fırsat olarak gördük ve bu teklifi kabul ettik. Bu teklifi bana sunan Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Sayın Ahmet Öz’e ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim" dedi.
GÜÇLÜ: ELAZIĞ'I TÜRKİYE'DE VE DÜNYA'DA DUYURACAĞIZ
Cemiyetin Elazığ'da yapacağı çalışmalardan bahseden Güçlü, "Öncelikle Elazığ'ımızın tarihi, turistik yerlerimizi ve yöresel tatlarımızı Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde tanıtım videoları hazırlayacağız. Bu hazırladığımız videolar, yurt içinde ve yurt dışında cemiyetin bulunduğu temsilciliklerde gazetecilere ve televizyonculara gösterilecek. Daha sonra yurt içinde ve yurt dışında tanınmış olan gazetecileri ve televizyoncuları şehrimizde ağırlayacağız. Seminerler, konferanslar, sergiler ve fuarlar düzenleyeceğiz. Bu sayede hem Elazığ'ı Türkiye'de ve Dünya'da duyuracağız hem de basının ağırlığını her kesime hissettireceğiz" ifadelerinde bulundu. Ayrıca Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Elazığ İl Temsilcisi Recai Güçlü, "Biz Elazığ insanını, kültürünü, gastronomisini, tarihi, turistik yerlerini, tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. Bundan yana kimsenin şüphesi olmasın. Yalnız biz yurt içinden ve yurt dışından gelen gazetecileri ve televizyoncuları Elazığ'da ağırladığımızda, gezdirdiğimiz yerlerin modern bir görünüme sahip olması gerekiyor. Yöresel yiyecekleri ve içeçekleri tadacağımız mekanların daha da artması gerekiyor. Bununla ilgili yetkililerin çalışmalar yaptıklarını biliyorum. Ancak bu çalışmaların daha da üst düzeyde olması ve hızlanması şehrimize büyük katkı sağlar. Sonuçta bu şehrin tanınması demek, hem turizmin hem de yatırımların artması demektir. Bunun bilincinde olalım lütfen" ifadelerine yer verdi.