Vali Yırık, Elazığ'daki Deprem Konutlarını Anlattı!

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, katıldığı canlı yayın programında Elazığ'da yapımı devam eden deprem konutları hakkında bilgi verdi.

Vali Yırık, Elazığ'daki Deprem Konutlarını Anlattı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, katıldığı canlı yayın programında ilimizde devam eden deprem konutları hakkında bilgiler verdi.

 Vali Yırık programda ‘’ İzmir depreminde yaralılara şifa, vefat edenlere de başsağlığı diliyorum. İçişleri bakanımız Süleyman Soylu, Çevre ve şehircilik bakanımız Murat Kurum, Sağlık bakanımız Profesör Doktor Fahrettin Koca ilimizde çalışmaları hızla başlattılar halkımızın yayında oldular. Deprem sonrasında yapılan hasar tespit 13.141 hane sahibine hak sahipliği verildi. 18. 868 konut planladı ve inşaatına başladı vatandaşımızın hizmetine sunuldu. Hasar gören binadan daha çok konut planlandı. Toplamda 19 alanda toplu konutlarımız devam ediyor. Şu anda Karşıyaka mahallesindeyiz. 442 konutun iki hafta içinde bitirilmesi bekleniyor. Vatandaşlarımız depremin olduğu andan itibaren devletin şefkatini tüm yardımlarını katkılarını fazlasıyla görmüş durumda. AFAD Başkanlığımız o dönem itibariyle ve bu ana kadar toplamda 230 milyonluk nakdi yardım yaptı. KOSGEB destek kredisi kapsamında esnaflarımıza talep edenlere toplamda 530 milyonluk bir katkı yaptı. Yine kredi garanti fonu bu kapsamda talep eden vatandaşlarımıza 786 milyonluk bir katkı sundu. Katkı Devletimiz dün Elazığ, Malatya, Van, Bingöl ve Giresun’daydı şimdide İzmir’in yanında.’’ ifadelerini kullandı.