Yazar Yapıcı'dan İngilizce Kitap

Elâzığ tarihi, kültürü ve değerli şahsiyetlerle ilgili çok sayıda esere imza atan Araştırmacı-Yazar Süleyman Yapıcı'nın 13. eseri 'İslam Ve Çevre' İngilizce olarak yayımlandı.

Yazar Yapıcı'dan İngilizce Kitap

Araştırmacı-Yazar Süleyman Yapıcı’nın “İslam ve Çevre” İsimli Kitabı İngilizceye Çevrildi. Süleyman Yapıcı’nın daha önce yayınlanmış ve ilk baskısı 2011, ikinci baskısı 2015 yılında yapılan “İnsan ve Çevre - İslam ve Çevre” adlı kitabı “ISLAM and ENVIRONMENT (invayrımınt)  / İslam ve Çevre” ismiyle İngilizce olarak da yayımlandı.

Eser, İngiltere’de doktorasını tamamlayan Prof. Dr. Turgay Pekdemir tarafından İngilizceye çevrildi.

Kendi sahasında ilk defa İngilizce olarak yayımlanan eser ile ilgili bilgi veren yazar Süleyman Yapıcı; “Kitabımızın temel konularını oluşturan ekoloji, çevre kirliliği, çevre sorunları, ağaç ve ormanın önemi, çevre temizliği ve sağlığı, toprak-su-hava-görsel-gürültü kirliliği, hayvan hakları ve koruması, dünya kaynaklarının israf edilmemesi gibi konularda İslam’ın çevre sorunlarına bakış açısı, yaklaşımı ve çözüm önerilerini İngilizce olarak yayımlanan bu eserle tüm dünyaya anlatmış olacağız” ifadelerini kullandı.