Şefik Dinç

Transfer Tahtasını Açtık, Yaş Tahtaya Basmayalım

Şefik Dinç

Elazığspor 3 yıl aradan sonra büyük uğraş ve gayretler sonucunda nihayet transfer yasağını kaldırıp transfer tahtasını açabildi. Tahtanın açılmasında büyük emekleri olan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na, siyasilere kısacası emeği geçen herkese öncelikle bir taraftar olarak çok teşekkür ederim. Ayrı bir parantezde kulüp başkanı Serkan Çayır’a açmak gerekir nihayetinde belediye aynı belediye şehir aynı şehir takım aynı takım ama 3 yıldır açılamayan tahta Serkan başkanının döneminde açıldı onunda katkısı yadsınamaz.

Şahin Şerifoğulları ve Serkan Çayır başkanlarımız bize gösterdi ki bu şehre tribünden gelen insanlardan başkasının faydası yok. Bu takımın Elazığspora gönül veren, başkan olmadan öncede tribünde olan başkanlıkları bittikten sonrada yine tribünde olacak Şahin Başkan gibi belediye başkanlarına, Serkan çayır gibi kulüp için gönülden çalışanlara ihtiyaç var. Görevi bittikten sonra stadyumun önünden geçmeyen, şehre dahi uğramayan müttehitlere değil.

Transfer tahtasının açılması sosyal medyadan takip ettiğimiz üzere Elazığspor taraftarlarında bir bayram havası yaşattı. Ancak transferde görüşülen isimlere baktığımızda bayram sevinci kısıtlamalardan dolayı sokağa çıkma yasaklarının olduğu buruk bayramlara benzedi.

Transfer tahtasını açılması Elazığspor için büyük bir fırsattır. Sadece bu sezon için değil Elazığspor’un yaşaması için gelecek yıllar adına da bir fırsattır. Kuvvetle muhtemeldir ki önümüzdeki transfer dönemlerinde tekrar transfer yasakları gelecek takımımız aynı sorunlarla tekrar mücadele etmek zorunda kalacak. Bu sebepten yapılacak transferlerde sezonu kurtarmaya değil Elazığspor’un geleceğini kurtarmaya yönelik transferler yapılmalı. Bu fırsat elimize 3 yılda bir geçiyor ve bu son olabilir. Yapılacak transferlerde ekonomik futbol ömrünü tamamlamış geçmişte sırf bordo beyazlı formayı giydiği, bu şehri çok sevdiği için kasapla manavla nargileciyle arası çok iyi olduğu için  35 yaş üstü futbolcular alınmamalı bunun yerine Elazığspor’un gelecekte alacağı muhtemel transfer yasakları da hesaplanarak en az 3 sezon transfere ihtiyaç duymayacağı, 25 yaşının altında, başarıya aç, 3 sezon üst üste şampiyonluğa oynayacak bir kadro yapılmalı. Aksi halde hatır gönül için futbolculuk hayatlarının son baharını da geçmiş futbolcular alınırsa önümüzdeki sezon Elazığspor’un sadece borcu artar bu abilerin yarısı seneye futbolu bırakır diğer yarısının hastane masrafı maaşlarını geçer Elazığspor’umuz yine seneye oynatacak futbolcu bulamaz. Borcumuz artar yasaklar gelir bu günümüzü arar oluruz. Ya da ele geçen bu tarihi fırsat iyi değerlendirilir 3 sezon transfer yapamasak bile problem yaşamayacağımız genç bir kadro yapar bu sürede kulübün borçlarını eritir Elazığspor’u yaşatırız.

Bu transfer dönemi Elazığspor için hayati önem taşımaktadır. Şahin Başkanın girişimleriyle ele geçen bu fırsat iyi değerlendirilmeli, transferde ince elenip sık dokunulmalıdır. Elazığspor camiası geçmişte bunu başardı. Kapatılmanın eşiğinde bir ara transfer döneminde yaptığı genç ve başarılı oyuncularla 3 sezon üst üste şampiyon olarak uzun süre namağlup giden bir seri yakaladı. Demek ki imkansız bir şey değil geçmişte yaptık yine yapabiliriz. Serkan Çayır ve yönetiminin takımın geleceğini kurtaracak, Elazığspor’un seneler önce elde ettiği transfer başarısını tekrarlayacak vizyonu var mı yok mu önümüzde ki günlerde göreceğiz. Umarım her şey Elazığspor için güzel olur.

Yorumlar 1
Gökhan aktaş 01 Şubat 2022 23:22

Şefik bey tespitleriniz takdire şayan inşallah Elazığsporumuz eski günlerine döner

Yazarın Diğer Yazıları