Şefik Dinç

Yükselen Değerler

Şefik Dinç

Elazığsporun Yükselen Değeri Alpaslan ÖZTÜRK

Alpaslan ÖZTÜRK, defansif yönü çok kuvvetli, ikili mücadelelerde güçlü, ofansta yaratıcı, futbol zekası yüksek, uzaktan şutları çok etkili, oyunu iki yönlü oynayabilen, hava toplarına hakim, sahada hırslı, kaybetmesini sevmeyen, saha dışında güler yüzlü, mütevazi dört dörtlük bir kişilik. Bir orta saha oyuncusunda başka ne aranabilir ki çok kısa sürede çok iyi yerlere geleceğine inandığım Alpaslan, Elazığspor için, Elazığspor da Alpaslan ÖZTÜRK için büyük bir şans.

Futbola verdiği uzun bir aranın ardından Elazığspor’a geldiği ilk sezonda forma şansı bulamamasına rağmen takımda tutulması yönetimin arkasında durması ve Alpaslan’ın bugün ortaya koyduğu futbol yönetimin Alpaslan’ın arkasında durmasında  ne kadar haklı olduğunun ispatı. Alpaslan’da kendine güvenen Elazığspor’lu spor severleri hayal kırıklığına uğratmadı. Bu sezon sahaya çıktığı 21 maçın 17’sinde ilk 11’de başlayan Alpaslan 1610 dk. saha da kaldı. Oynadığı 21 maçta attığı 6 golle kendi kariyerin en gollü sezonunu geçirirken ön libero oynamasına rağmen Tom’la birlikte Elazığspor’un en golcü ismi oldu. Alpaslan’ın bugün ki performansında teknik heyetin, çok çalışmasının, doğuştan gelen yeteneğinin, karakterinin kadar o gün Alpaslan’ın arkasında duran yönetiminde katkısının olduğuna inanıyorum.

Gönül Alpaslan’ın uzun süre Elazığspor forması giymesini, sahada çayda çıralı armayı, saha dışında da Elazığlıları adamlığıyla temsil etmesini ister, fakat ben Alpaslan’ın çok uzun süre Elazığspor forması giyeceğini düşünmüyorum. Eğer bir gün Alpaslan gidecekse de, Elazığspor’un geçmişte yaptığı hataları tekrarlamayarak Alpaslan transferinde yaptığı başarılı hamleyi Alpaslan’ın gidişinden de para kazanarak taçlandırması gerekir. Alpaslan’a da en çok yakışan süper lig logolu Elazığspor forması olur. Umarım bize de o formayla onu izlemek nasip olur.

Erkek Voleybolunun Yükselen Değeri Akçakiraz

Akçakiraz, eski adı Perçenç olan Elazığ’ın güneydoğusunda, Elazığ-Bingöl ve Elazığ-Diyarbakır karayollarının üçgeninde bulunan bir belde olup, tarihi Harput ile beraber oldukça eskiye dayanan bir beldemiz. Akçakiraz  Belediyeciliği sadece yol su kanalizasyon yapmak olarak adlandırmayan sosyal belediyeciliğin örneklerini en güzel şekilde yaşatan bir belediye başkanına sahip. Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya’nın destekleriyle kurulan, Akçakirazlıların sahiplenmesiyle yaşayan,  benimde idarecisi olduğum  Akçakiraz Kültür, Doğa, Gençlik ve Spor Kulübü bu sezon oynadığu bütün maçları kazanarak nağmalüp şampiyon olarak TVF 2. ligine yükselme başarısı gösterdi. Erkek voleybolunda uzun süredir lig seviyesinde takım çıkaramayan Elazığ’da bir hasrete son veren klübümüz, Bitlis,Tatvan,Hizan,Adicevaz,Van,Muş,Şırnak gibi aralarında büyük bütçelerle kurulan takımlarında olduğunu rakiplerini yenerek 2. Lige yükseldi.

Bu başarıda emeği geçen başta çok kıymetli Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya’ya, Akçakiraz Belediyesi personeline, teknik heyet, sporcu ve idarecilere, her zaman yanımızda olan Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Sarıgül’e, İdari Menajerimiz Selçuk Başer’e, yöneticimiz Mustaf Tulgar’a ve tabi ki bizi hiçbir zaman, hiçbir yerde yalnız bırakmayan kıymetli Akçakiraz’lılara bir voleybol sever olarak çok teşekkür ederim.

Bu takımın yaşaması için bütün spor taban birliklerinin destek olması Akçakiraz’ın yıllar sonra erkek voleybolunda araladığı bu kapının kapanmaması gerekir.

Amatörün Yükselen Değeri Rüstempaşa

Desteklersiniz veya desteklemezsiniz ama Rüstempaşa Spo Kulübünün, Elazığ amatörüne bir renk kattığını inkar edemezsiniz. Amatörün bütün branşları bir gönül işidir. Rüstempaşalılar da Başkan Hamit Erulaş’ın öncülüğünde gönül birliği yapmış mahallelerine sahip çıkmışlar, kendilerini gönülden tebrik ediyorum. Öyle bir takım yapmışlar ki, henüz yenilgi yüzü görmediler. Kendilerinin tabiriyle namağlup şampiyon RÜSTEMPAŞA…

Bütün maçlarını neredeyse full tribünler önünde oynayan deplasmanlarda kendilerini yalnız bırakmayan bir seyircisi olan galibiyetlerini davul, zurna ile kutlayan Elazığ Amatörüne renk katan bir kulüp. Yakın zamanda playoff maçları oynayacak olan Rüstempaşa dışardan gördüğüm kadarıyla hem çok tecrübeli isimlere sahip, hem de çok genç ve heyecanlı, dinamik bir kulüp. Spor kulüplerinde taraftarın, camianın bu heyecanı bazen sahaya da  yansıya biliyor.  Playoff maçlarında da heyecanlarını bastırır daha sakin, soğukkanlı kalabilirlerse Bal ligine çıkmaları için hiçbir engel yok. Hatta şimdiden önümüzdeki sezonun Bal liginin planlamasını yapmaya başladılar bile. Kendilerine, üzerinde senelerdir adeta ölü toprağı olan Elazığ Amatörüne kattıkları heyecan getirdikleri renk için çok teşekkür ediyor, playoff maçlarında başarılar diliyorum. Bir futbolsever olarak seneler sonra bu sezon amatörde playoff maçlarını iple çekiyorum.

Elazığ amatörüne değer katan Rüstempaşa iyi ki varsınız. Namağlup olmak zordur, namağlup kalabilmek daha zordur. Kuruldukları günden bugüne bu ünvanı koruyan ve daha uzun bir sürede koruyacakmış gibi gözüken, güçlü bir takım oluşturan Rüstempaşa Spor Kulübü Yönetimini tebrik ediyorum. 

Yazarın Diğer Yazıları