YRP Genel Başkan Yardımcısı Öztek Elazığ'da!

Elazığ'a gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekonomik İşler Birim Başkanı Dr. Fatih Öztek, MKYK Üyesi Mehmet Gül ve İl Başkanı Erhun Karakuş ile birlikte bir dizi ziyaretlerde bulundu.

YRP Genel Başkan Yardımcısı Öztek Elazığ'da!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve ekonomik İşler Birim Başkanı Doktor Fatih Öztek Elazığ’a geldi.

Öztek, Elazığ programı kapsamında MKYK Üyesi Mehmet Gül ve İl Başkanı Avukat Erhun Karakuş ile birlikte bir sivil toplum kuruluşlarını ve kamu kurumlarını ziyaret etti. Öztek’in ilk ziyareti beraberindeki heyet ile birlikte Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’na oldu.

Misafirlerini ağırlayan Başkan Asilhan Arslan, “Ekonomiyi konuşacağız bugün Fatih Bey’le. Kendisi de bugün Elazığ ekonomisini yakinen takip ediyor. Onunla birlikte hem kendi bizim şimdiye kadar yaptığımız çalışmaları, hem de Elazığ’ın bundan sonraki süreçlerde ekonomik anlamda neler yaşayacağını, bizlerin plan ve projelerini ve 20 yıl sonra 30 yıl sonra Elazığ’ı nerede görmek istiyorsak onun tüm gerekleri üzerinde bir görüş alışverişinde bulunacağız” ifadelerini kullandı.

Öztek ve heyetinin bir sonraki durağı ise Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörlüğü oldu.

TKDK İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, “Kurumumuz 2012 yılından beri Elazığ’da faaliyetlerini sürdürmekte. Şimdiye kadar 431 proje ile sözleşme imzaladık. Bu 431 proje yaklaşık 287 milyon lira civarında hibe ödemesi gerçekleştirildi. Bunun karşılığında ilimize yaklaşık 550 milyon lira gibi bir yatırım kazandırmış olduk” şeklinde konuştu.


Heyetin bir sonraki durağı Elazığ Ticaret Borsası oldu.

Ticaret Borsasını da ziyaret eden heyeti ağırlayan Başkan Mehmet Ali Dumandağ, “Yeniden Refah Partisi’nin Ankara’daki, Genel merkezindeki teşkilatı, il teşkilatı Ticaret Borsa’mızı ziyaret ettiniz. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Fatih Öztek’in bir sonraki durağı ise Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, “20 binin üzerinde konut yapılıyor burada. Bu aşağı yukarı 40 bin civarında konutun yıkılması mevzu bahis. Büyük bir yıkımı gerçekleşti. Şu anda dahil ciddi manada yıkılmayı bekleyen binalar var. Boşaltılmış, ağır risk taşıyan binalar boşaltıldı, yıkımlar devam ediyor bir buçuk yıldır. Kentsel dönüşümden dolayı inşaatlar var. Bir inşaat hareketi var ama burada insanlarımızın mağduriyeti var tabi” diye ifade etti.

MÜSİAD’ı ziyaret eden Öztek ve beraberindeki heyeti Başkan Tekin Gürkan ağırladı.

Tekin Gürkan, “Bizler sivil toplum kuruluşları şehrin lokomotifleridir. Bizler şehrin sadece ekonomik yönünden değil, şehrin gelişmesi açısından her türlü fikirler üreten, etkinlikler yapan, projeler yapan, çalışmalar yapan, bunları da bir misyon çerçevesinde üstlenen sivil toplum kuruluşlarıyız” ifadelerine yer verdi.

Ziyaretinin sonunda değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Öztek, “Bugün bütün görüşmelerimizde Elazığ’ın sanayi yapısının nasıl geliştirilebileceği, Türkiye ortalamasına göre geri kalmış Elazığ sanayi yapısının nasıl yeniden canlandırılabileceği, nasıl çok kısa bir sürede ayağa kalkarak önümüzdeki 25 yıl içerisinde mevcut üretim kapasitesini ekonomik olarak üretim kapasitesini dört katına nasıl çıkarabileceğimizi karşılıklı istişare ettik. Gün boyu ziyaret ettiğimiz noktalarda çok değerli bilgileri ve fikirlerini edindik. Ve bunların hepsini ajandamıza not ettik. Önümüzdeki günlerde bunların tamamını çalışarak Elazığ ekonomisinin kalkınması için öncelikli olarak neler yapılması gerektiği çalışmalarını Elazığ Yeniden Refah Partisi il yönetimi ve ilçe yönetimleriyle bu çalışmalara devam edeceğiz inşallah” şeklinde ifade etti.