'Zikzak Sokak' Okurlarıyla Buluştu

Şehrimizin edebiyat, şiir ve kültürüne önemli katkılar sağlayan Araştırmacı Yazar, Şair Zekeriya Bican'ın 'Zikzak Sokak' kitabı raflarda yerini almaya başladı...

'Zikzak Sokak' Okurlarıyla Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ın yetiştirdiği, edebiyat, şiir ve kültüründe önemli katkılar sağladığı Araştırmacı Yazar Şair Zekeriya Bican’ın son kitabı Zikzak Sokak okurlarıyla buluştu.

Yazar Bican, çıkardığı kitabın konusunun gençlik yıllarının geçtiği sokağı anlatarak, kitaba bu sokağın adını verdiğini ifade etti.

"ZİKZAK; GEÇLİK YILLARIMIZIN GEÇTİĞİ BİR SOKAK"
Yazar, Zekeriya Bican, “Kitabımızın adı Zikzak Sokak, gerçekten bizim gençlik yıllarımızın geçtiği bir sokaktır. Bu sokak Elazığ’dan, Elazığ’ın içerisinde 1. Harput Caddesi’nde ikinci sola dönüşte bir sokaktır. Zaimoğulları’nın mülkü istimlak edilince yıkıldı. Şu anda Harput dolmuş durağı olan yer gitti diğer tarafı duruyor sokağın. Sona doğru döner, sonra sağa, sonra sola, tekrar sağa ondan sonra tek tek caddeden aşağı iner. Bu sokakta yaşayan insanlar Harput’tan göçlerle gelmiş Harputluların oturdukları, yaşadıkları bir sokak. Kültürü çok bir sokaktı. Eskiden subaylarda hepsi lojmanlarda oturmazdı. Bir yarbay bizim sokağımıza taşındı. Onun 2 kızı, 2 oğlu vardı. Onlarda Elazığ Lisesi’nde okudular. Anneleri de sanat tarihçisiydi ama çocuklarına bakmak için öğretmenlik yapmıyordu. Bizim mahalleye gelirken getirdiği kültür bizim  o isanlarımızın kültürünü bir kat daha arttırdı” ifadelerini kullandı.

"AĞLAYARAK YAZDIĞIM BİR KİTAP"
Çocukluğunun geçtiği Elazığ sokaklarındaki anıları kitabında buluşturan Bican, “Acıklı hikayeleri; yaşanmamış gençlik. Yani bizim gençliğimiz. 1968 kuşağı dediğimiz kuşak ve sona doğru biraz üzüntülü olaylar var bu romanın içerisinde. Ama okumaya değer. Bil hassa gençlerin okuması lazım. Allah o günleri bir daha yaşatmasın diyebileceğim yıllar. Öyle ki Türkiye’de günde 60-65 kişinin öldüğü yıllar. Elazığ’da da aynı şekilde devam ediyordu. Anarşik olaylar, sağ-sol olayları derken 1989 ihtilali ve ihtilalden sonra daha acı olaylar… yani bu Zikzak Sokak okunması gereken bir kitap. Bizim yazarken de gözlerimiz dolmuştur. Okuyanlar da bizim gözlerimiz doldu diyor. İşte bu nedenle okunmalı diyoruz” şeklinde konuştu.