'Anlaşma Bekliyoruz'

73 Selamet Kuşağı Akıncıları Genel Koordinatörü Ahmet Tanrıverdi yerel seçimlerde AK Parti ile Yeniden Refah Partisi'ne ittifak yapmaları çağrısında bulundu.

'Anlaşma Bekliyoruz'

31 Mart Yerel seçimlerine sayılı günler kala Parti Genel Başkanları da ittifak konusunda kararlarını açıklayarak, il ilçe ve beldelerde belediye başkan Adaylarını kamuoyuna tanıtmaya başladı.

73 Selamet Kuşağı Akıncıları Genel Koordinatörlüğü, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın Türkiye Genelinde Kendi adayları ile seçime girecekleri yönündeki açıklamalarını hatırlatarak Ak Parti ve Yeniden Refah Partisi’nden anlaşma bekledikleri ifade edildi.

73 Selamet Kuşağı Akıncıları Genel Koordinatörü Ahmet Tanrıverdi, Fatih Erbakan’ın açıklamasının vatandaşta tedirginlik yarattığını söylerken, hem AK Parti hem de Yeniden Refah Partisi’ne çağrıda bulundu. Tanrıverdi, “Bu açıklama milletimizde ve özellikle sağduyulu seçmenlerde büyük bir şok ve büyük bir tedirginlik meydana getirmiştir. Milletimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oluşan ittifakın devam edeceği ümidi içinde iken bu açıklama yüreklerde onarılmayacak acılar oluşturmuştur.  Öncelikle ağabey konumunda olan Ak Parti yetkililerinden ve baba konumunda olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan beklentimiz şudur. Ülkemizin selameti ve yerel idarelerin manevi değerlerimize karşı olan yanlış zihniyetli kişilerin eline geçmemesi için bu iki parti arasında ittifakın devam ettirilmesi şarttır. Bunun için Sayın Cumhurbaşkanımızın MHP ile yapılan ittifakta olduğu gibi bazı belediyelerden fedakârlık yaparak Yeniden Refah Partisi’ni ittifaka kazandırması elzemdir. Bunun için görüşmelere, katı davranan ve muhatabı küçümseyen kişilerin değil, iyi niyetle anlaşma zemini sağlamak için gayret eden kişilerin görevlendirilmesi gerekir. Diğer yandan Sayın Fatih Erbakan’dan ve Yeniden Refah Partisi yetkililerinden de beklentimiz şudur. Ak Parti tarafından kendilerine bazı belediyeler verildikten sonra hiçbir pazarlığa girmeden sadece ülkemizin selametini ve geleceğini düşünerek yerel yönetimlerin manevi değerlerimize ve tarihimize düşman olanların eline geçmemesi için ittifaka dâhil olmalıdır” dedi.