Başkan Macit'ten Büyük Başarı

Ak Hazar Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özer Macit, kooperatif grup sıralamasında 2 sıra birden yükselerek önemli bir başarıya imza attı.

Başkan Macit'ten Büyük Başarı

Kurulduğu günden itibaren esnaflara kısa sürede kredi vermesi ve kredi çeken esnafların kredilerini zamanında ödemesi nedeniyle hiçbir takibe takılmayan üyelere sahip olması nedeniyle Elazığ’da kısa sürede adından söz ettiren Ak Hazar Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özer Macit yeni bir başarı hikâyesine daha imza attı.  1 yıl gibi kısa sürede kooperatifinin grup sıralamasını 7. gruptan, 5. gruba yükseltti. 

"5. GRUBA YÜKSELDİK"
Grup yükselmesi nedeniyle bir açıklama yapan başkan Macit “Kooperatifimizi 2022 yılının Aralık ayında kurduk. 15 Şubat 2023 yılında olağan genel kurulumuzu gerçekleştirerek hizmet kervanına katıldık. İlk kredi verdiğimiz tarihten itibaren sıfır takip ile 100 milyon TL’nin üzerinde esnaflarımıza kredi verdik.  TESKOMB Genel Başkanı Sayın Abdülkadir Akgül bize güvendi bizde onun güvenini boşa çıkarmadık. Bu sebepten dolayı bankadaki grubumuz 7’den 5 yükselmiştir. Bunun anlamı artık Ak Hazar Kredi ve Kefalet Kooperatifi banka yetkisinde değil hür ve özgür bir kooperatiftir. Sicili temiz olan esnaflarımıza hizmet edecek onlara kredi tahsisi yapabilecektir. Esnaflarımızın işlemlerini tek elden kendimiz yürüteceğiz. 

"ARTIK İPOTEK MASRAFI YOK"
5. Gruba yükselmelerinden dolayı esnaflara ekonomik olarak da önemli katkı olacağını vurgulayan Macit “ İpotek masrafı olayı tamamen kalktı. Burada alacağımız tapuların harçlarını yatırıp işlemleri bitireceğiz. Daha önce kredi kullanan esnaflarımız 10 bin TL eksper masrafı ödüyordu artık bu ücret ceplerinden kalacak. Bu esnaflarımız içinde son derece önemli bir gelişme oldu. Grubumuzun yükselmesinde emeği olan başta TESKOMB Genel Başkanımız Abdülkadir Akgül’e,  kooperatifimizin yönetim kurulu üyelerine ve kurulduğumuz günden bugüne benden desteğini esirgemeyen üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.