Başkan Metin Fırat Güven Tazeledi

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi 5. Olağan genel kurulu toplantısı yapıldı.

Başkan Metin Fırat Güven Tazeledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yoğun katılım ile gerçekleşen toplantıya Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi Derneği üyeleri, Harput Görme Engelliler Sporcu Kulübü Derneği Başkanı Fehmi Güler, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Elazığ İl Temsilcisi Suat Şekerci ile üyeler katıldı.

Açık oylama ile yapılan seçimde Metin Fırat yeniden güven tazeleyerek TSD Elazığ Şube Başkanı olarak seçildi.

Genel kurulda konuşan  Başkan Metin Fırat; “Türkiye Sakatlar derneği, Ülkemizin en eski ve köklü engelli örgütlerinden biridir. Derneğimizin amacı; ortopedik sakatlar olmak üzere tüm engellilerin,Ekonomik, Sosyal, Kültürel ve Mesleki hak ve çıkarlarının korunup geliştirilmesini her alandaki ayrımcı uygulama ve düzenlemelerin giderilmesini; toplumun diğer kesimleriyle eşit hak ve olanaklara sahipolmasını sağlamaktır.”dedi. 

Fırat açıklamasında; “Bizlerin hayatlarımızı idame ettirebilmemiz için sizler gibi ekonomik, özgür ve mesleki haklarımızın korunmasını, toplum içinde üretken bireyler olarak olmamıza olanak verilmesini, önümüze ‘engel’ değil ‘engel olunmaması' dır. Engelliler için yaptıklarınızı aslında toplum için yaptığınızı aklınızdan çıkarmayın. Bizler mevcut yönetim ve oluşturacağımız yeni kadromuzla, buanlamda tüzüğümüzün amaçları doğrultusunda sizlerle birlikte tüm engelleri aşmak, birlik ve beraberliğimizi daha güçlü kılmak ve çıtamızı daha üst seviyelere çıkartmak için buradayız. Sizleri seviyoruz, sizleri önemsiyoruz, sizlerin yanındayız. Daha güzel engelsiz yarınlar için tüm katılımcılara teşekkür eder hepimize ve derneğimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim.” ifadelerini kullandı.