Başkan Şerifoğulları'ndan Örnek Bir Davranış Daha!

Elazığ Belediye Meclisi, Aralık ayı toplantılarında söz alan MHP'li Belediye Meclis Üyesi Behçet Susmaz'ın, Zafran mahallesi imar planının değiştirildiğini ve belediye tarafından usulsüzlük yapıldığı iddia etmesi üzerine Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları örnek bir duruş sergileyerek, iddiaların araştırılmasını ve gerekenin yapılacağını ifade etti.

Başkan Şerifoğulları'ndan Örnek Bir Davranış Daha!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Meclisi, Aralık ayı toplantıları başladı. Toplantıya Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları başkanlık etti.

Başkan Şerifoğulları gündem maddelerinde bulunan konular hakkında belediye meclis üyelerini bilgilendirdikten sonra sözü belediye meclis üyelerine bıraktı.

Susmaz “İmar Planında Usulsüzlükler Var”

Toplantıda söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Meclis Üyesi Behçet Susmaz, Zafran Mahallesi imar planının değiştirildiğini ifade ederek “imarlar konusunda belediyede usulsüzlük yapıldı. Bunu bir başka partiye mensup birileri tarafından yapsaydı şimdi çoktan yargılanırdı” dedi.

Başkan Şerifoğulları “Kim Müdahale Etmişse Açıklayınız”

İddialara cevap veren Başkan Şerifoğulları, Zafran Mahallesi İmar planlarına müdahalenin kimlerin yaptığına dair bilgisi var ise açıklamasını isteyerek; “Biz bu belediyeyi dürüst yöneteceğiz. Elazığ halkına sözümüz var. Geçmişe dönük yanlışlarında, Şahsım ve ailemden biri de olsa partilimde olsa kesinlikle yanlış bir şey tespit edildiğinde üstünü örtmeye çalışmayacağız. Bundan sonrada sözümdeyim. Yedi aydır birlikte toplantılar yapıyoruz. Az çok yönetim anlayışımızı öğrendiniz. On beş yıldır bu belediyenin borcu açıklanmıyordu. Biz geldik borcu açıkladık. Bizi töhmet altında bırakmayın. Benim partilim diye önceki meclis üyesi önceki yönetimdeki müdür arkadaşımız partimizin müdür diye koruma şansım yok. O hakka da sahip değiliz. Bizi suçlamayacaksınız.” dedi.

Başkan Şerifoğulları Örnek Bir Duruş Sergiledi

Bunun üzerine Başkan Şerifoğulları örnek bir duruş sergileyerek MHP’li Susmaz’ın belirttiği alan içerisinde ve diğer imarlarla ilgili konunun araştırılması için ilgili müdürlüğe ve personellerine talimat vererek, “bizleri zan altında bırakmaya hakkınız yok. Bu konuyla ilgili kim yanlış yapmışsa gerekeni yapacağız” dedi.

“Elazığ’lı Vatandaşlardan Şerifoğulları’na Tam Not”

Başkan Şerifoğulları’nın yapmış olduğu bu davranış hem belediye meclis üyelerince hem de Elazığ’lı vatandaşlar tarafından büyük takdirle karşılandı.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Elazığ’lı vatandaşların, Başkan Şerifoğulları’nın olaya tepkisiz kalmayarak anında talimat vermesini takdirle karşıladıklarını belirterek; “ seçildiği günden bu yana halkın içinde olan bir başkan kendisi. Göreve gelir gelmez makam araçlarının kaldırılmasının ardından yaptığı çalışmalar ve en son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ilimizle ilgili sorunların çözülmesinde destek alan belediye başkanımız dünkü meclis toplantısında imar konusunda verdiği talimat ile örnek bir belediye başkanı başkanı olduğunu bir kez daha göstermiştir.” dedi.