CHP'li Başkan Doğdu'dan 'Mehmet Ceyhan' Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Yavuz Doğdu, Elazığlı hemşehrimiz Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a karşı yapılan linç ile ilgili açıklama yaptı.

CHP'li Başkan Doğdu'dan 'Mehmet Ceyhan' Açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP İl Başkanı Yavuz Doğdu, Elazığlı hemşehrimiz Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a karşı yapılan linç ile ilgili açıklama yaptı.

Başkan Doğdu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 
"Son günlerde ulusal basında hemşehrimiz olan Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’a karşı bir linç kampanyası başlatılmıştır. Korona virüs salgını başladığı günden itibaren hastalık ve aşılama ile ilgili televizyon kanallarında sıkça halkımızı aydınlatan Mehmet Ceyhan hocamız ile ilgili mesnetsiz ve tutarsız ifadelerde bulunan bazı yayın organları, hocamızın pandemiyle mücadeledeki emeğini hiçe saymaktadır. Daha önce CİMER’e de şikayet edilerek “Halkı panik ve korkuya sevk ediyor” denilen Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın, hastalıkla ilgili söyledikleri bir müddet sonra gerçek olmuştur. Ne yazık ki bu şikayetten kısa bir süre sonra hocamızın da üzülerek işaret ettiği gibi vaka sayıları hızla artmış ve sıkıntılı günler yaşamıştık.

Son olarak “Mehmet Ceyhan tutuklansın” diyerek hakkında suç duyurusu bulunanlara “Yazdıkları, söyledikleri çöp kadar önemli değil benim için.” diyen hocamız, “Beni şikayet edenler, sosyal medyada hakkımda yalan, iftira dolu haberler yazanlar, şunu bilsinler ki ben hiç dikkate almıyorum, yazdıklarını okumuyorum. Ben otuz yıldır aşının önemini, bilimsel yaklaşımın önemini anlatıyorum. Paniğe sevk etme meselesine gelirsek, doğrular panik yaratıyorsa ki o fikirde değilim. Tam tersine ben halka da direkt hitap etmeden, devlete ‘Şunları yaparsanız, bu salgın daha kolay kontrol altına alınır; şunlarla salgınla mücadele zarar görür.’ diye konuşuyorum. şeklinde konuşarak kendisiyle ilgili yapılan tezvirata en güzel cevabı vermiştir. Biz de her koşulda bilimin önemini vurgulayarak, bilimin referansında ülkemize ve insanlığa faydalı işler yapan her kıymetli insanımızın arkasında olacağımızı ve bilimin önünde saygıyla eğildiğimizi ifade etmek istiyorum. Hemşehrimiz Mehmet hoca ve diğer bilim insanları yalnız değildir."