Deneyap Atölyesinde Sınav Heyecanı

Elazığ'ın da aralarında olduğu 18 ilde eş zamanlı gerçekleşen Deneyap Türkiye Atölyelerinde Uygulama sınavı gerçekleştirildi.

Deneyap Atölyesinde Sınav Heyecanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ın da aralarında olduğu 18 ilde eş zamanlı gerçekleşen Deneyap Türkiye Atölyelerinde Uygulama sınavı gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bünyesinde faaliyetlerini yürüten Deneyap Türkiye Atölyelerinde birçok alanda eğitim verilerek, öğrencilerin yetenekleri ölçülüyor. 

Bu kapsamda Deneyap Türkiye Atölyelerinde Uygulama Sınavı gerçekleştirildi. 

LGS Türkiye 1.si ve Türkiye Derecelerinin olduğu başarılı öğrencilerin yer aldığı sınavda gençlere çeşitli materyaller verilerek depreme dayanıklı yapı tasarımları yapmaları istendi. 

15 ve 16 Ağustos tarihlerinde iki oturum halinde gerçekleştirilen uygulama sınavında öğrencilerin yaptıkları tasarımlar jüri tarafından değerlendirilerek T3 vakfı ve Tübitak'a gönderildi. Sınav sonuçlarının değerlendirme sürecinden sonra açıklanacağı bildirildi. 

Gençlik ve SPor İl Müdürü Abdulsamet Eren, yaptığı açıklamada, "Sınav sonuçlarının belli olmasının ardından 3 yıllık eğitim süresi boyunca geleceğini tasarlayan, üreten ve Milli Teknoloji Hamlesine ciddi katkılar sunacak bu gençlerimize başarılar diliyorum. Geleceğimize en büyük yatırımın çocuklarımızın ve gençlerimizin olduğu bilincinde olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına T3 Vakfına ve TÜBİTAK’a öncülük ettikleri için ve katkılarından ötürü sonsuz şükranlarımı iletiyor, bir kez daha bu projeden faydalanacak gençlerimizi ve ailelerini tebrik eder başarılarının devamını dilerim" dedi.