Elazığ Belediyesi'nden Borç Yapılandırmasına İlişkin Duyuru

SON GÜN 31 AĞUSTOS Elazığ Belediyesi, 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun' kapsamında borçların yeniden yapılandırılması için son başvuru tarihinin 31 Ağustos 2021'de sona ereceğini duyurdu.

Elazığ Belediyesi'nden Borç Yapılandırmasına İlişkin Duyuru
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Belediyemize borcu olan mükelleflerin, 7326 sayılı 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması İlişkin Kanun' kapsamında, borçlarını yeniden yapılandırmak için 31 Ağustos 2021 günü mesai bitimine kadar Belediyemize başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Yapılacak düzenlemeyle; Belediyemize ödenmemiş vergi ve diğer borçlara bağlı gecikme zamları ve faizleri yerine Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme yapılacaktır. Düzenleme doğrultusunda vergi aslına bağlı cezaların (vergi ziyaı cezası) tamamı, vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının ise % 50’si silinecektir.

Peşin ödemelerde ise Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %90 indirim yapılacak, diğer idari para cezalarının peşin ödenmesi halinde ise asıllarında % 25 indirim uygulanacaktır.

Taksitli ödeme seçeneğinin tercih edilmesi halinde ilk taksitin zamanında ödenmesi şartıyla, ikinci taksit ödeme süresi içinde geri kalan taksitlerin tamamının ödenmesi halinde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %50 indirim, diğer idari para cezaları asıllarında % 12,5 indirim uygulanacaktır.

Yapılandırılan tutarların peşin veya ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12, 18 eşit taksitler halinde ödenmesine olanak sağlanacaktır.

Yapılandırılan borçların anlaşmalı bankaların banka kartı ve kredi kartı ile ödenmesine de imkan tanınacaktır. Belediyemize borcu olan ve ilgili kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın en geç 31 Ağustos 2021 tarihine kadar Elazığ Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmaları gerekiyor.”