Elazığ'da Bazı Caddelere Giriş Çıkışlar Kontrollü Yapılacak

Elazığ Valisi Erkaya Yırık başkanlığında, Elazığ İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi covid-19 tedbirleri kapsamında toplandı. Toplantıda yeni kararlar alındı. Alınan karara göre Gazi Caddesi, Vali Fahribey Caddesi ve Hürriyet Caddesi'nde giriş ve çıkışlarda kontrol yapılacak.

Elazığ'da Bazı Caddelere Giriş Çıkışlar Kontrollü Yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Elazığ Valisi Erkaya Yırık Başkanlığında Elazığ Valiliği Toplantı Salonunda koronavirüs tedbirlerini konuşmak üzere toplandı. Toplantıda yeni kararlar alındı.

İl Hıfzıssıhha Meclisi tarafından yapılan açıklamada, “Fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bulaşabilen ve enfekte olan insan sayısını hızlı şekilde yükselten Koronavirüs salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati öneme haizdir.

Aksi hallerde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ile tedavi gereksinimi artacak; vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetme riskini yükselterek toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacaktır. Bilindiği üzere; Covid-19 tanısı konulmuş ya da temaslı durumdaki kişilerin toplumdan izole edilmesi Koronavirüs salgınıyla mücadelede üzerinde durulması gereken önemli hususlardan biridir.

Bu doğrultuda Koronavirüs bulaşma riskinin azaltılması ve hastalık tanısı konulan kişiler ile temaslı durumundaki kişilerin tespit edilerek izolasyona tabi tutulmalarının temin edilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığınca “ Hayat Eve Sığar (HES) ” uygulaması geliştirilmiştir. İlimiz de Koronavirüs salgınını kontrol altında tutmak amacıyla;

3 CADDEYE GİRİŞ ÇIKIŞLAR KONTROLLÜ OLACAK!

1. Vatandaşlarımızın kalabalık şekilde bulunduğu/bulunabildiği cadde, sokak ve meydanlardan;

a. Gazi Caddesi (Giriş / Çıkış)
- Gazi Caddesi - Bahçeli Sokak Bağlantı noktası,
- Gazi Caddesi - İstasyon Caddesi bağlantı noktası,
- Gazi Caddesi - Mimar Faruk Caddesi bağlantı noktası

b. Vali Fahribey Caddesi (Giriş / Çıkış)
-Vali Fahribey Caddesi - İstasyon Caddesi bağlantı noktası,
-Vali Fahribey Caddesi - Bahçeli Sokak bağlantı noktası

c. Hürriyet Caddesi
- Hürriyet Caddesi - Balakgazi Caddesi bağlantı noktası,
- Hürriyet Caddesi – Bankalar Caddesi bağlantı noktası

girişlerin 24.03.2021 tarihinden itibaren hafta içi ve hafta sonu 10:00 ile 18:00 saatleri arasında, insan yoğunluğunun önüne geçilmesi ve hızlı bulaş riskini önlemek amacıyla kolluk kuvvetleri tarafından ve Zabıta ekiplerince HES(Hayat Eve Sığar) kodu sorgulamasının yapılmasına,

2. Denetimler esnasında HES kodu olmayanlara ilgili kolluk kuvveti tarafından HES kodu alma konusunda yardımcı olunmasına ve HES kodu olmayanların kontrollerinin TC Kimlik numarası üzerinden yapılmasına,

3. HES kodu riskli olanların bildiriminin ilgili kolluk kuvvetleri ve sağlık kuruluşlarına yapılmasına,

4.  Kararlara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi uyarınca her ihlal için 3.150 TL idari para cezası uygulanmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.