Elazığ DSİ'de Hummalı Çalışma

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Elazığ'da DSİ bünyesinde yapılan çalışmalara yönelik açıklamalarda bulundu.

Elazığ DSİ'de Hummalı Çalışma

DSİ Genel Müdürlüğü’nün Elazığ’da taşkın riskini azaltma, ıslah projeleri çalışmaları devam ediyor. Bu çerçevede DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Elazığ’da DSİ bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yapılan çalışmalar neticesinde arazilerin taşkına karşı korunduğunu söyleyen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Devlet Su İşleri’ne ait 2 adet ekskavatör, 4 adet kamyon, 1 adet dozer, 1 adet paletli yükleyici ve 1 adet greyder ile çalışmalar tamamlanmıştır. Böylece dere yataklarında rüsubat, ağaç ve benzeri maddelerden temizlenerek olası taşkın riski azaltılmış, yerleşim birimi ve araziler taşkın zararına karşı korunmuştur. ” dedi.

Elazığ DSİ'de Hummalı Çalışma

Müdür Balta, toplu makinalı çalışmalar ile Palu İlçesi Gökdere Köyü’nde 2 bin 100 metre dere ıslahı yapıldığını belirterek; “DSİ tarafından yapılan toplu makinalı çalışma kapsamında 2.100 metre dere ıslahı yapılmıştır. Islah kapsamında 90.000 m³ kazı, 16.000 m³ taş tahkimatı, 3.100 metre sedde ve 5.000 m³ stabilize serilmesi işi yapılmıştır. Yapılan seddeler Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yapılan menfeze bağlanarak alternatif grup köy yolu olarak kullanılacak olup ağır ve gabarileri yüksek araçların diğer köylerden Akbulut, Gemtepe, Büyükçaltı, Küçükçaltı ulaşımı sağlanmıştır. Dere içerisinde bulunan rüsubat ile dere kenarında seddeler oluşturulmuş ve bu seddeler taş tahkimatla güçlendirilerek olası taşkın ve taşkın zararları azaltılması hedeflenmiştir” dedi.

Elazığ’da makinalı çalışmalara devam edileceğinin altını çizen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Yapılan çalışmaların Elazığ ilimize hayırlı olmasını diliyorum. DSİ olarak ülkemizde meydana gelen aşırı yağışlar sonucu oluşan taşkınlara müdahale etmek için ‘Yeşil Karıncaların’ taşkın öncesi, taşkın esnası ve sonrasında yaptığı çalışmalarla taşkın riskini ve taşkın zararlarını azaltmaktadır” dedi.

Elazığ DSİ'de Hummalı Çalışma