Elazığ Valiliğinden Flaş Açıklama!

Elazığ Valiliği son dönemde çeşitli sosyal medya ve haber sitelerinde yer alan, Elazığ Belediyesi himayesinde faaliyet yürüten Hayme Ana Kadın Girişim Kooperatifine operasyon yapıldığına ilişkin iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Elazığ Valiliğinden Flaş Açıklama!

Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi himayesinde faaliyet yürüten Hayme Ana Kadın Girişim Kooperatifine operasyon yapıldığına yönelik iddialarına yanıt verdi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Son dönemde çeşitli sosyal medya ve haber sitelerinde yer alan, Elazığ Belediyesi himayesinde faaliyet yürüten Hayme Ana Kadın Girişim Kooperatifine operasyon yapıldığına yönelik gerçeği yansıtmayan haberlerle ilgili olarak aşağıda yer alan açıklamayı yapma zarureti doğmuştur.
Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğümüzce, Kamu Kurum ve Kuruluşları zararına dolandırıcılık, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçları işlendiğine dair yürütülen soruşturma kapsamında, MASAK raporu başta olmak üzere elde edilen delillere istinaden (ilgili Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ve Cumhuriyet Savcısının talimatları ile) üçü kafe, birisi tekstil, birisi ise teknoloji alanında faaliyet yürütmek üzere kurulmuş beş şirkete yönelik 27.02. 2024 günü operasyon gerçekleştirilmiştir.Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheli şahıs 01.03.2024 günü adli mercilere sevk edilmiş olup, 6 şüpheli tutuklanmış, bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Haberlerde konu edilen; Elazığ Belediyesine, Belediye Hayme Ana Kadın Girişim Kooperatifine operasyon yapıldığına ve Belediye Başkan Yardımcısının ifadeye çağrıldığına yönelik bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır.”