Eti Krom'a En Sert Tepki!

Elazığ Barosu Avukatlarından Mehmet Sıddık Aydın, ETİ Krom Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Eti Krom'a En Sert Tepki!

Elazığ Barosu Avukatlarından Mehmet Sıddık Aydın, ETİ Krom Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek; “Bu topraklardan kazandığı güce dayanarak yine bu toprakların insanlarına hakaret eden, onları kışkırtan şüphelinin eylemlerinden dolayı cezalandırılması için hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur” dedi.

"MİLLETİ TEHDİT ETMESİ KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Mehmet Sıddık Aydın, yer altı maden işçileri sayesinde servet kazanan bu şahsın, işçilerin taleplerini değerlendirmek yerine millete hakarette bulunmasına seyircisiz" kalamayacaklarını belirterek; "Bu topraklardan bu topraklarda yaşayan emekçiler sayesinde para kazanan şirket sahibinin, sadece adil bir yaşam isteyen işçilerin karşısına geçerek aracı olmasını istediği belediye başkanını hedef göstermesi, hakaret etmesi, işçileri kapıya koyarım gibi yakışıksız ifadeler kurarak tehdit etmesi kabul edilemezdir." dedi. 

"HİÇ KİMSE HUKUKTAN ÜSTÜN DEĞİLDİR"
Avukat Aydın yaptığı açıklamada, "Kamuoyuna yansıdığı üzere ETİ Krom A.Ş sahibi Ali Rıza Yıldırım ilimize gelerek Alacakaya Belediye Başkanı olan müvekkil Zafer Altınışık‘ı ve hak arayışında olan yer altı maden işçilerini hakaret ve tehdit etmiştir. Müvekkil yaşanan süreçte şirket yöneticilerinin ricası üzerine işçilerle aracılık yapmış eylemi 3 gün erteletmiş ancak şirket talepleri karşılamadığı için girişimi sonuçsuz kalmıştır. Buna rağmen şahıs hem müvekkili hedef göstermiş hem de bir örgütlenmenin elebaşı olmakla suçlamıştır. Müvekkilin sahip olduğu sıfat Alacakaya Belediye Başkanlığıdır. Bunun haricinde herhangi bir örgüt, topluluk, kişi ya da kurum adına faaliyet göstermemektedir. Yer altı maden işçileri sayesinde servet kazanan bu şahsın, işçilerin taleplerini değerlendirmek yerine müvekkili hedef göstermek suretiyle hem hakarette bulunmuş hem de orada bulunan vatandaşları kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir. Bu topraklardan bu topraklarda yaşayan emekçiler sayesinde para kazanan şirket sahibinin, sadece adil bir yaşam isteyen işçilerin karşısına geçerek aracı olmasını istediği belediye başkanını hedef göstermesi, hakaret etmesi, işçileri kapıya koyarım gibi yakışıksız ifadeler kurarak tehdit etmesi kabul edilemezdir. Hiç kimse hukuktan üstün olmadığı gibi şirket sahibi olmak müvekkil ve orda bulunan yer altı işçilerine hakaret hakkı vermemektedir.Bu topraklardan kazandığı güce dayanarak yine bu toprakların insanlarına hakaret eden, onları kışkırtan şüphelinin eylemlerinden dolayı cezalandırılması için hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadelerini kullandı.