Fırat Gazetesi 35 Yaşında

4 ağustos 1986 yılından bu yana yayım hayatına  hiç ara vermeden bugünlere gelen FIRAT Gazetesi, 35. yaşına girmenin gururunu yaşıyor. 

Fırat Gazetesi 35 Yaşında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

4 ağustos 1986 yılından bu yana yayım hayatına  hiç ara vermeden bugünlere gelen FIRAT Gazetesi, 35. yaşına girmenin gururunu yaşıyor. 

10404 sayılı bu nüshasıyla 35.yılına merhaba diyen Fırat, Elazığ'da yayın hayatını sürdüren en eski gazete olma özelliği ile Elazığ’ın adeta bir hafızası… 

İş dünyasında kadın istihdamına büyük önem veren Fırat Gazetesi, kadın çalışan ve kadın yönetici sayısı ile de farklılık yaratmakta. 1986 yılından bu yana Elazığ’ın gündemini okuyucularına taşıyan gazetemiz, yayın hayatını ilk günkü heyecanla sürdürmeye de devam ediyor.

34 yıl önce çıktığı zorlu yolda Fırat Gazetesi, basın tecrübesine bir yıl daha katmanın mutluluğunu yaşıyor. İlimizin sosyal ve kültürel hayatına yayınlarıyla devasa katkılar yapan Fırat, ilimizin köklü problemlerinin çözümünde de aktif rol oynadı.

İLK SAYISINDAN İTİBAREN İLKELİ VE TARAFSIZ HABER ANLAYIŞI İLE GÜNDEM OLUŞTURDU
Yayıncılık hayatında gerçekçi ve objektif aynı zamanda ilkeli bir yol izleyen Fırat Gazetesi, toplumdan da haklı bir itibar gördü.  35 yılda sayısız haberlere imza atan Fırat Gazetesi, İlk sayısından itibaren aynı özveri ile açık yüreklilikle yaptığı tarafsız ve ilkeli haber anlayışıyla gündem oluşturarak yayın hayatına devam ediyor.   Fırat gazetesi, Elazığ’da her zaman gündem oluşturan yazılamayanları yazan ve bu süreçte kurduğumuz güçlü kadrosu ile ilimizin gerçek sorunlarını irdeleyen, yıkıcı olmak yerine, yapıcı olma görüşünü benimseyen bir gazete oldu. 

Fırat Gazetesinin İmtiyaz Sahipliğini devralan Semih Erdem, 35’inci yıl coşkusuyla ilgili olarak görüşlerini bildirdi. Erdem’in görüşlerinin ayrıntıları ise şöyle…

ERDEM: HEYECANLIYIZ VE GURURLUYUZ***

Erdem; “Fırat Gazetesi olarak, 35. yılımızın heyecanını yaşarken basın meslek ilkelerine bağlı tarafsız ve hızlı haberciliğimiz ile hem gazeteciler için bir okul hem de yeniliklerin ve sektördeki gelişmelerin aynası olduk. Şu anda “Öyle bir geçer zaman ki’ şarkısını anımsadım adeta. Göz açıp kapayıncaya kadar 34 yılı geride bıraktık.  Geride bıraktığımız 34 yıllık süreçte Fırat gazetesi doğru, tarafsız ve gerçek haberin adresi  oldu. Gazetemizin kurulduğu ilk yıllarında görev aldım. Muhabirlik yaptım. Şimdi çalıştığım gazetenin İmtiyaz Sahibi olmanın ayrı gururunu yaşıyorum. Heyecanlıyız ve gururluyuz. Tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bizi yaşatan Elazığ halkına şükranlarımı sunuyorum. Fırat gazetesi olarak, bugüne kadar ilkelerinden taviz vermeden doğru ve objektif habercilikle de toplumun saygınlığını kazandık. Elazığ’ın sesini tüm Türkiye’ye duyurmak adına Elazığ’ın yükselen sesi ve kulağı olduk” dedi.

“OKUYUCULARIMIZIN DESTEĞİNİ ALARAK BAŞARI GRAFİĞİMİZİ HER GEÇEN YIL ARTTIRDIK”

Sözlerini sürdüren Erdem; “Haberlerimizde hep doğru ve objektif olmak adına ilkelerimizden taviz vermemeye yoğun çaba gösterdik. Kriz dönemlerinde birçok gazete kapanırken, sayfa sayısını, tirajını düşürürken biz hep tirajımızı artırdık. Bu da Elazığ halkının bizlere duyduğu güven ve destek sayesinde olmuştur. Kararlı duruşu ve yayıncılık anlayışı ile Elazığ sevdalısı siz değerli okuyucularımızın desteğini alarak başarı grafiğimizi her geçen yıl arttırdık. Okuyucularımızın desteği ile kalitemizden ve objektif yayın anlayışımızdan asla ödün vermeden yayım hayatımızı sürdürmeye devam edeceğimizi belirtmek isterim. Gazetemizin kurucusu Kemal Ergun Aslan, gazeteyi o günün şartlarında binbir emekle kurdu. Tabi ki o tarihlerde bir gazeteyi kurmak hiç de sanıldığı kadar kolay değildi, emeklerini unutmamak gerek. Gazetemizin 35. yıldönümü vesilesi ile kurucumuz Aslan’ı rahmetle yad ediyorum, tüm okuyucularımıza, köşe yazarlarımıza, kurulduğu günden bu güne kadar gazetemize emek veren, gazetemizin bu önemli başarısında payı olan, bu günlere ulaşmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Haktan ve haklıdan yana olanların desteği ile doğru bildiğimiz yolda ilk günkü coşkumuzla özveriyle yürümeye devam ettik, ediyoruz, edeceğiz” dedi.

Elazığ Yeni Haber İnternet ve Medya Yayıncılığı olarak, Fırat Gazetesinin 35 yılını kutlar, yayın hayatında başarılar dileriz.