Hain Saldırıyı Asla Unutmayacağız!

18 Ağustos 2016 tarihinde Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen haim bombalı saldırının üzerinden 7 yıl geçti...

Hain Saldırıyı Asla Unutmayacağız!

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısının üzerinden 7 yıl geçti.  Tarih 18 Ağustos 2016’yı saatler 09.16’yı gösteriyordu. Elazığ’ın her noktasından duyulan bir patlama sesi ile hain terör örgütünün hedefinde huzurun, barışın, kardeşliğin şehri Elazığ vardı.

Teröristler yaptıkları keşiflerin ardından daha önceden bomba yükledikleri 07 RG 112 Plakalı beyaz minibüs Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçesine girmek için manevra yaparak bahçeye yönlendiği sırada bahçe duvarına çarparak infilak etmişti. Meydana gelen patlama Elazığ’ın her noktasından duyulurken, emniyet müdürlüğünde büyük zayiat meydana getirmişti.

O Hain Saldırıyı Asla Unutmayacağız!

3 ŞEHİT, 225 YARALI
Meydana gelen Bombalı saldırıda Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 3 polisimiz şehit olmuş, 164 Polis Memuru ve 61 Sivil vatandaş olmak üzere 225 kişi yaralanmıştı. Yaralılar süratle hastanelere sevk edilerek tedavi altına alınmışları.

ÇOK SAYIDA ARAÇ VE BİNA ZARAR GÖRMÜŞTÜ
Bombalı saldırı Emniyet Müdürlüğü’nün çevresindeki bina ve araçlara da büyük zarar vermişti. Saldırı da 478 kişiye ait araç, bina ve eşya zarar görmüştü. Emniyet müdürlüğü önünde bulunan bir kamyon çevreye verilen zararı önlerken kamyon sürücüsü ağır yaralanmıştı. Patlamada zarar gören  araç, bina ve eşyaların zarar tespit çalışmaları kısa süre içerisinde yapılmış ve zararlar devlet tarafından karşılanmıştı.

VATANDAŞ KURTARMA EKİPLERİ İLE ÇALIŞTI
Elazığ Emniyet Müdürlüğünde meydana gelen hain saldırının ardından binlerce Elazığlı olay yerine giderek kurtarma ekipleri ile birlikte yaralıların hastanelere sevk edilmesine katkı sağladı. Yaralıların hastaneye sevkinin yanı sıra hastanelere akın eden Elazığlılar kan vermek için hastane bahçelerinde uzun kuyruklar oluşturdular.

BÜYÜK BİR FACİAYI ÖNLEMİŞTİ
Saldırının en önemli isimlerinden birisi de saldırı esnasında olay yerinden geçen tır şoförü Abdulbasit Özdemir’di. Tır şoförü Özdemir, 17 metrelik demir yüklü tırıyla bomba yüklü minibüsün hemen arkasındaydı ve çevre yoluna doğru gidiyordu. Patlama esnasında tır adeta bombaya kalkan olmuş ve büyük bir facianın önüne geçmişti. Tır şoförü Abdulbasit Özdemir, saldırının ardından ağır yaralanmış ve uzun süre yoğun bakımda tedavi görmüştü.

MALATYA’DAN KAN VERMEYE GELDİLER
Ayrıca saldırı sonrasında komşu şehir Malatya’dan da çok sayıda vatandaş Elazığ’a gelmiş ve kan vermek için kan merkezinin önünde uzun kuyruklar oluşturmuştu.

"TERÖRE GEÇİT VERMEYECEĞİZ"
Elazığ’ı yasa boğan bu hain terör saldırısının üzerinden tam 7 yıl geçti. Elazığlı vatandaşlar o günü unutmadıklarını belirterek terör örgütlerini bir kez daha lanetlediler. Vatandaşlar dün olduğu gibi bugünde vatanın bayrağın devletin yanında olduklarını ve teröre asla geçit vermeyeceklerini söylediler.

Elazığ Yeni Haber İnternet ve Medya Yayıncılığı olarak, Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik yapılan saldırıda şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, patlamanın ardından gözü kara bir şekilde yaralılara müdahale etmek için olay yerine koşan Elazığlı hemşerilerimize bir kez daha sonsuz teşekkür ediyoruz...

O Hain Saldırıyı Asla Unutmayacağız!