'Hiç Kimse Elazığ'ı Germesin!'

Geçtiğimiz aylarda katıldığı bir televizyon programında 'Sahipsiz Elazığ' söylemlerine sert tepki göstererek bu memleketin asla sahipsiz olmadığını belirtmesinin ardından kamuoyunda büyük takdir toplayan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, bugün yaptığı yazılı basın açıklamasında bazı STK temsilcilerinin yapmış olduğu açıklamalarla toplumu ve Elazığ'ı gerdiğini ifade ederek 'Hiç kimsenin Elazığ'ı germeye hakkı yok, izin vermem' dedi.

'Hiç Kimse Elazığ'ı Germesin!'

ETSO Başkanı İdris Alan, Mecliste kabul edilen torba kanun teklifinde yer alan mücbir sebep hali ilan edilen 11 ilin MTV ek vergisinden muaf tutulması konusu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen torba yasası kanunu kapsamında Elazığ'ın motorlu taşıtlar ek vergisinden muaf tutulmasını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. 

"ELAZIĞ'A BÜYÜK KATKI SAĞLADI"
Elazığ'ın motorlu taşıtlar ek vergisinden muaf tutulmasıyla bu paraların vatandaşın cebinde kaldığını ve ilimize büyük katkı sağladığını belirten Başkan Alan; "Bu ne demek? TÜİK verilerine göre 2022 yılında Elazığ’daki motorlu taşıt sayısı 140 bin. Bunu çok basite indirerek ifade etmek istiyorum. Vergi miktarını 1000 (BİN) Tl olarak kabul edersek, 140 Milyon para Elazığ'da kaldı.Hatırlarsanız biz Elazığ’ı afet bölgesine dahil ettiğimiz zaman bazıları bizi eleştirmişti. Işte efendim afet bölgesine dahil oldu da ne oldu? Elazığ neden faydalandı? Işte ben o arkadaşlara sesleniyorum. Afet bölgesine dahil olmasının mükafatı bu." dedi. 

"BEN BUNA ASLA İZİN VERMEM"
ETSO Başkanı İdris Alan, basın açıklamasının son bölümünde ise bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin açıklamalarıyla toplumu ve Elazığ'ı gerdiğini belirterek, hiç kimsenin buna hakkının olmadığını ifade etti.

Başkan Alan; "Bazı STK temsilcileri de, maalesef bunu döne döne söylüyorum. Şehri germek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. İkinci OSB'yle ilgili ne yapıldı? Yatırım iklimi yok vesaire. Ben de kendisine diyorum ki be adam gel işin yetkililerinden işi öğren. İkinci OSB’de 6 ay içerisinde neler yapıldı? Ne yatırımcılar gelip şu an yatırım için sıraya girdiler? Kendi çıkarların için, kendi menfaatlerin için, kendi egoların için Elazığ'ı germe! Hiç kimse Elazığ'ı germesin, hiç kimsenin de Elazığ'ı germeye hakkı yok. Buna da ben asla izin vermem. Müsaade etmem. Bunu da herkes böylece bilmiş olsun." dedi.