Kamu Sağlık-Sen'den Elazığ'ın İlk Hekimlerine Ziyaret

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş 14 Mart Tıp Bayramı ve yaşlılar haftası münasebetiyle Elazığ'ın ilk doktorlarından olan Dahiliye Uzmanı Dr.İrfan Mutlu ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr.M.Suzan Mutlu'nun 14 Mart Tıp Bayramı ve Yaşlılar Haftasını kutladı.

Kamu Sağlık-Sen'den Elazığ'ın İlk Hekimlerine Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ın geçmişte salgın hastalıklarla mücadelesini, yoklukta ve imkansızlıklar içinde yaptıkları muayene ve tedavi yöntemlerini anlatan Mutlu çifti, ilk kez çocuk hastalarda menenjit hastalığının teşhisini koyabilmek için Lomber ponksiyon yöntemini uyguladıklarını ve o günkü şartlarda teşhis ve tedavi uygulamalarının zorluklarına rağmen çok başarılı sonuçlar aldıklarını söylediler.

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş ise 'Geçmişte Sağlıkta yaşanan sıkıntıların bugün sona erdiğini, özellikle Sağlıkta Dönüşüm Projesi ile çok ivmeler kazanıldığını, Şehir Hastanelerinin açılması sonucu vatandaşın tetkik ve tedavi noktasında teknolojik yeniliklerden yararlandığını belirterek; 14 Mart Tıp Bayramı ve Yaşlılar Haftası münasebetiyle Elazığ'ın ilk hekimlerinden Dr.İrfan ve Dr.Suzan Mutlu çiftini ziyaret edip, onların tecrübe ve bilgilerinden yararlanma adına bir program gerçekleştirdik.

Sağlık alanında nereden nereye geldiğimizi görmek için Mutlu Doktorları dinlemek yeterli geliyor. Elazığ'ın markalaşmış isimlerinden olan Mutlu Doktorları unutmadığımızı  göstermek ve vefa adına borcumuzu ödemek için kendileriyle biraraya geldik. Kendilerine Elazığ'a yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederim.14 Mart Tıp Bayramı ve Yaşlılar Haftası mı kutluyorum" dedi.