Kaymakamlık Vatandaştan Yana

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde şehir içi minibüs ve dolmuş ücretlerine yapılan fahiş zamma Kovancılar Kaymakamlığı itiraz ederek, ücretlerde yeni düzenleme yapılmasını istedi.

Kaymakamlık Vatandaştan Yana

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde şehir içi minibüs ve dolmuş ücretlerine zam yapıldı. Kovancılar Kaymakamlığı yapılan zamma itiraz ederek, yeni düzenleme yapılmasını istedi.

Zammı yüksek bulan Kovancılar Kaymakamlığı kanundan aldığı yetki ile yapılan yeni fiyat tarifesini uygun bulmayarak itiraz süreci başlattı. Kaymakamlığın talebi üzerine komisyon yeniden toplanarak yeni bir tarife belirleyecek.

"YASAL İTİRAZ SÜRECİ BAŞLATILACAKTIR"
Konuyla ilgili Kovancılar Kaymalamlığının sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımda; “Başta öğrencilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın sıklıkla kullandığı minibüs ve dolmuş fiyatlarının yeni yapılan fiyat tarifesindeki düzenleme ile artışın fazla olduğu görüldüğünden, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince onaylanan minibüs şehir içi dolmuş fiyat tarifesi Kaymakamlığımızca uygun bulunmayarak Kaymakamlığımız tarafından yasal itiraz süreci başlatılacaktır. Önümüzdeki günlerde kaymakamlığımızın başkanlığında ilgili belediyenin konunun uzmanı belediye personeli arasından görevlendireceği bir üye ile tarifeyi düzenleyen oda ve ilgili esnaf ve sanatkarlar odaları birliğinin temsilcilerinden oluşacak komisyon belirtilen hususları görüşmek üzere toplanarak Kaymakamlığımızın itirazını değerlendirecektir” ifadelerine yer verildi. 

Kaymakamlık Vatandaştan Yana