MÜSİAD Genel Merkezde Bayrak Değişimi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 26. Olağan Genel Kurulu 11 Eylül'de İstanbul Kongre Merkezi'nde yapıldı.

MÜSİAD Genel Merkezde Bayrak Değişimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı genel kurulda, Mahmut Asmalı genel başkanlık görevini Abdurrahman Kaan’dan devraldı.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, genel kurulda yaptığı konuşmada, MÜSİAD’ın 31 yıllık geçmişinde Türkiye’nin ekonomik-sosyal gelişmesinde ve küresel bir oyuncu olmasında etkin bir rol oynadığının altını çizdi.

MÜSİAD’ın kuruluşundan bugüne kadar görev yapan genel başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine, üyelere ve dernek çalışanlarına teşekkür eden Asmalı, “MÜSİAD olarak, yurtiçinde 81 ilimizde 89 şubeyle, yurtdışında 95 ülkede 200’ün üzerindeki irtibat noktasında toplam 11 bini aşkın üyesi, yaklaşık 60 bin şirketten oluşan ekonomik büyüklüğü ile dün olduğu gibi bugün de bu atılımın en büyük destekleyicisi ve paydaşı olacağız” dedi.

ERDOĞAN: “MÜSİAD Türkiye’nin üretici gücü”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD 26. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, MÜSİAD’ın Türkiye’nin üretici gücü olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Ülkemizin ticaret ve yatırım alanındaki küresel iddialarını hayata geçirme hususunda MÜSİAD’la önümüzdeki dönemde daha yakın çalışmayı planlıyoruz. Türkiye’nin yeni yatırım ihtiyacının giderek arttığı bir süreçte bu iş birliğinin hayati önemde olduğu bir gerçektir. MÜSİAD’ı gerçek anlamda ülkenin tamamını kuşatan, kapsayıcı bir sivil toplum kuruluşu olarak görüyoruz. Bir başka ifadeyle MÜSİAD milletin bizatihi kendisine ait bir kuruluştur. Sizler de millet adına burada vazife üstlenen kadrolarsınız. MÜSİAD’ın yıllarca millete düşmanlığıyla maruf kesimlerin hedefinde olmasının sebebi de işte bu vasfıdır” Sizler istikametinizi bozmaz, ülkeye ve millete karşı sorumluluklarınızı unutmazsanız Allah'ın izniyle bu kutlu yürüyüşü durdurmaya kimsenin gücü yetmez." Şeklinde konuştu.

Genel Kurulda Elazığ’ı 13 üyeyle birlikte temsil eden MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin GÜRKAN ise yaptığı değerlendirmede, dernek olarak il ve ülke ekonomisine katkı sunmak için bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Üreten Türkiye, üreten Elazığ sloganıyla yola devam edeceklerini söyleyen Gürkan, “MÜSİAD 26. Olağan Genel Kurulu’nu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirdik. Genel kurulumuzda görevi devreden Abdurrahman Kaan başkanımıza ve yönetim kuruluna ülke ekonomimiz ve derneğimize verdiği katkılardan dolayı teşekkür eder, yeni dönemde bayrağı devralan Mahmut Asmalı başkanımıza ve yönetimine başarılar dilerim” dedi.