Rektör Göktaş'tan Öğrencilere Müjde!

Bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle uçuşa kapatılacağı planlanan Elazığ Havalimanı, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın uğraşları sonucunda 15 gün ertelendi.

Rektör Göktaş'tan Öğrencilere Müjde!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pist bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 1 Ekim tarihinden itibaren 45 gün süreyle uçuş trafiğine kapatılması planlanan Elazığ Havalimanı’nın bakım tarihi ertelendi.

Elazığ havalimanında yapımı devam eden “Elazığ Havalimanı Paralel Pist ve Müteferrik İşler” işi kapsamında yeni yapılan pist ile taksi yollarının tamamlanıp, mevcut piste bağlantılarının yapılabilmesi, pist şeritlerinin tesviye edilmesi ve gerekli havacılık tedbirlerinin alınabilmesi için halihazırda kullanılan 7-25 pistinin 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren 45 gün süre ile uçuş trafiğine kapatılması planlanıyordu.

Fırat Üniversitesi öğrencilerinin talepleri ve Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın girişimleri sonucunda Elazığ Havalimanı’nın bakıma alınma tarihi 15 Ekim olarak değiştirildi.

Elazığ yolcuları ise 15 Ekim’den itibaren 45 gün boyunca, Malatya ve Diyarbakır havalimanları üzerinden uçuşlarını gerçekleştirebilecek.