Tarihi İlçeye Yakışmayan Görüntü

Elazığ'ın tarihi ilçesi Palu'da bulunan ve geçmişte Urartu Kralı Menuas tarafından yaptırılan Palu Kalesinde çekilen görüntüler görenleri hayrete düşürüyor...

Tarihi İlçeye Yakışmayan Görüntü

Elazığ'ın Palu ilçesinden bulunan ve Evliya Çelebi'nin Seyahatname eserinde "Göğe Baş Uzatmış Bir Kale" olarak bahsettiği Palu Kalesinde çekilen görüntüler büyük tepki topluyor.

Geçmişte Urartu Kralı Menaus tarafından yapılan Palu Kalesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından atılan çöp birikintilerinin tarihi ilçeye yakışmadığını belirterek sosyal medya hesaplarında paylaşan kullanıcılar ilgilileri göreve davet etti. 

Tarihi İlçeye Yakışmayan Görüntü

"HERKES DUYARSIZ"
Yaklaşık 4000 bin yıllık tarihi, kültürü ve doğası itibariyle Elazığ'ın en güzel ilçelerinden biri olan Palu'da bulunan kale ve etrafındaki çöp yığınları büyük tepki topluyor. 

Sosyal medya hesapları üzerinde paylaşılan görüntüye tepki gösteren Palulu vatandaşlar bu alanın tarihi bir alan olduğu için bakımı ve temizliği noktasında ilgili kurumların ilgilenmesi gerektiğini belirterek, bu konuda duyarsız kalındığını ifade ettiler.

Öte yandan özellikle kale ve etrafının bakımsızlıktan harabe hale dönüştüğü görülen alanda bulunan restoresyonu yapılan tarihi eserlerin yıprandığı da gözlerden kaçmıyor. 

Tarihi İlçeye Yakışmayan Görüntü

"HAREKETE GEÇİLMELİ"
Her yıl binlerce insanın uğrak alanlarından biri olan Palu'da bulunan tarihi eserlerin korunması, restorasyonu ve bakımı konusunda Elazığ Valisi Ömer Toraman ile Palu Kaymakamı Hulusi Teke'ye seslenen Palulu vatandaşlar bu konuda yetkililerden destek beklediklerini ifade ettiler. 

"KALE'DE KAZILARA BİRAN ÖNCE BAŞLAMALI"
Özellikle kale ve etrafının temizlik bakımı ile kalede bulunan eserlerin günyüzüne çıkarılması için kazılara başlanılmasını belirten Palulu vatandaşlar; "Yaklaşık üç bin yıllık tarihi ve doğası itibariyle ilçemize on binlerce yerli ve yabancı turist gelmekte. Bu bölge tarihi açıdan en önemli bir bölge. Ama ne hikmetse Harput Kalesinde başlatılan kazılar bu kalede başlatılmamakta. Daha önceden kazı için bir bütçe tahsisi yapıldı, ama kazılara başlanılmadı. Burada bulunan kalede muhakkak gün yüzüne çıkmamış onlarca eser ve yerler vardır. Bu konuda Elazığ Valiliğimiz ile Palu Kaymakamlığımızın hareket geçerek ilgilenmesini istiyoruz." dediler. 

Tarihi İlçeye Yakışmayan Görüntü