TOKİ Aidatları Can Sıkıyor

TOKİ aidatlarına yapılan yüzde yüzlük zam vatandaşları isyan noktasına getirdi. Daha önce 300 TL olan aidatlar yapılan zamlarla 600 TL'yi geçti…

TOKİ Aidatları Can Sıkıyor

Sivrice ve Kahramanmaraş Merkezli depremler sonrası dar gelirli vatandaşlar için yaptırılın TOKİ konutlarının aylık aidatları 600 lirayı geçti.

24 Ocak 2020 ve 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından yaptırılan TOKİ konutları son yapılan zamla en düşük aidat fiyatı 600 liraya dayandı. Yetkililere çağrıda bulunan TOKİ sakinleri zammın geri alınmasını istedi.

AİDATLARIN KARŞILIĞI YOK
Yaşanan ekonomik kriz TOKİ aidatlarına yansıdı. TOKİ sakinleri aylık 520 ile 632 lira arasında değişen aidat ücretlerinin fazlalığından dert yanarak tepki gösterdi.

Vatandaşlar aidat fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek, “TOKİ’lerde oturan insanlar gelir düzeyi belli insanlardır. Bu insanlar dar gelirli olduklarından aidatlara yapılan artış TOKİ sakinlerini zor durumda bırakacaktır. Yetkililerin yapılan artışı yeniden gözden geçirmelerini istiyoruz” dediler.

HİZMET ALAMIYORUZ
TOKİ konutlarında hiçbir çalışmanın yapılmadığını belirten TOKİ sakinleri, “TOKİ konutlarında görevli site yönetimi keyfi uygulamalarla fiyatları arttırıyor. Tamamen keyfi uygulamalarla TOKİ aidatlarına zam yapıyorlar. Konu hizmete geldiğinde maalesef hiçbir şey yapmıyorlar. TOKİ sakinleri istenilen aidatları ödemelerine rağmen hizmet alamıyor. Umarız yetkililer sesimize kulak verir ve sorunlarımızı çözmek için çaba harcarlar” diye konuştular.