Turan Ailesinin Acı Günü

Elazığ'ın köklü basın kuruluşlarından Turan Gazetesi'nin ikinci kuşak son temsilcisi Turan Turan 90 yaşında hayata veda etti. Merhum turan, asri mezarlıkta son yolculuğuna uğurlandı.

Turan Ailesinin Acı Günü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ın köklü basın kuruluşlarından Turan Gazetesi'nin ikinci kuşak son temsilcisi Turan Turan 90 yaşında hayata veda etti. Merhum turan, asri mezarlıkta son yolculuğuna uğurlandı.

Merhum Turan Turan Matbaa ve Gazetesi’nin hayatta olan ikinci kuşak son temsilcisiydi.

Babası İhsan Turan’ın önce Turan matbaasını, ardından da 1930 yılında Turan gazetesini yayın hayatına başlatmasıyla basın sektörünün en önemli 2. Kuşak temsilcilerinden olmuştu  Ağabeyleri İsmet ve Kemal Turan, genç yaşta kaybettiği kardeşi Celal Turan’la birlikte 2. Kuşak olarak yaşattıkları Turan Gazetesi’ni, 3. Kuşak olan evlatlarına devretmenin gururunu yaşadı.

Murat ve Eşref Turan’ın medya sektöründe daha geniş bir yelpazeye hitap etmek amacıyla Turan Medya grup bünyesinde kurduğu Radyo -Tv sektöründe de çocuklarının her zaman arkasında en büyük destekçisi oldu.

Turan Turan, daha sonra gittiği ve ikamet ettiği İstanbul’dan eşinin rahatsızlığı ve çocuklarının hasreti nedeniyle yıllar sonra kesin dönüş yapmış ve tekrar baba ocağı Elazığ’da hayatını sürdürmüştü.

Eşi Sıdıka Turan’ın kronik rahatsızlığı sonrasında vefat etmesiyle hayata yalnız devam etmesine rağmen, çocukları, gelinleri ve torunlarının sevgisi Turan Turan’ı ayakta tutan en önemli varlıklar olmuştu. Evinde mütevazi bir şekilde hayatını sürdüren Turan Turan, zaman zaman sağlık sorunları yaşasa da o hep güler yüzü ve bitmeyen enerjisiyle hayata tutunmayı bilmişti.

Koca çınar Turan Turan, bugün sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu. 

Merhum Turan Turan'ın cenazesi Mevlana Camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri mezarlıkta defnedildi. 

Cenaze törenine basın ve medya kuruluşlarının yöneticileri ve çalışanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Elazığ Yeni Haber İnternet ve Medya Yayıncılığı olarak merhum Turan Turan'a Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyoruz...