Türk Kadınlar Konseyi Elazığ Şubesi Açıldı

1959 yılında Ankara'da kurulan ve 50 yılı aşkın süredir faaliyetlerine devam eden Türk Kadınlar Konseyi Derneğinin Elazığ Şubesi açılarak çalışmalarına başladı.

Türk Kadınlar Konseyi Elazığ Şubesi Açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Elazığ Şubesi'nin resmi açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Fırat Üniversitesi Mustafa Temizer konferans Salonunda düzenlenen açılış törenine, Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanı Fatma İnal, şube başkanları, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Elazığ Şube Başkanı Prof. Dr. Sema Temizer Ozan, törende yaptığı konuşmada, eski bakanlardan Işılay Saygın tarafından 1959 yılında kurulan Türk Kadınlar Konseyi Derneği'nin yurt dışı ile bağlantıları olan A politik bir dernek olduğunu kaydetti.

Ozan; "Doğu Anadoluda Açılan İlk Şubeyiz"

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Elazığ Şubesinin 13.12.2018 tarihinde resmi olarak açıldığını belirten Ozan, "Türk Kadınlar Konseyi Derneği'nin Doğu Anadolu'da açılan ilk şubesi Elazığ olup, konseyimizin şube sayısı 20'yi bulmuştur. Türk Kadınlar Türk Kadınlar Konseyi Derneği'nin amacı, Türk kadınlarının maddi ve manevi kalkınmasını ve dayanışmayı sağlamak, kadının statüsünü yükseltmek doğrultusunda çalışmalar yapmak, İnsan hakları, dolayısıyla kadın hakkına, kadın erkek eşitliğine saygı ve özellikle kadınlara karşı tüm ayrımcılığın kaldırılması için faaliyetlerde bulunmak. Kadının eğitimi için yurt çapında çalışmalar yapmak. Uluslararası düzeyde Türkiye'yi ve Türk kadınını tanıtmak için toplantılara katılmak, toplantılar düzenlemek ve ilişkileri geliştirmektir. Bilgi ağı kurarak uluslararası ve ulusal bilgi alışverişinde bulunmaktır." dedi.

Ozan; "Faaliyetlertimize Başladık"

Prof. Dr. Sema Temizer Ozan, Türk Kadınlar Konseyi Derneği Elazığ Şubesinin çalışmalarına da değinerek, şunları kaydetti: "İlk aktivitemiz üyelerimizle birlikte Elazığ Hipodromunu ziyarettir. Türk Kadınlar Konseyi Derneği Elazığ Şubesi adına kupalı at yarışlarının konulması için girişimlerde bulunulmuştur. İkinci faaliyetimiz Palu ve Kovancılar belediyesini ziyaret olup , SODES projeleriyle ilgili bilgiler alınmıştır. Üçüncü aktivitemiz kuruluşumuzu duyurmak amacıyla halka açık müzik eğlenceli yemek tertip edilmiştir."

Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu; 

Başkan; Prof. Dr. Sema Temizer Ozan, Prof. Dr. Durin Özen, Egemen Yüce, Dr. Meltem Kızıl, Dr. Ayşegül Hüseyin Doğulu, Öznur Yıldırım ve Ayşe Doğanay...