Aşiretler Elazığ'da Toplandı

Kadim Aşiretler Federasyonu Elazığ İl Temsilciği ve Şavakder ev sahipliğinde toplantı düzenlendi.

Kadim Aşiretler Federasyonu Elazığ İl Temsilciği ve Şavakder ev sahipliğinde STK ve Kanaat Önderlerinin bir araya geldiği toplantı düzenlendi. Toplantıya Genel Merkezi Van'da olan Kadim Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Rasim Alan da katıldı.

Şavak-Der Başkanı Naim Doğan, Kadim Aşiretler Federasyonu'na yaklaşık 400 aşiretin üye olduğunu ve güzel çalışmalara imza attığını söyledi. Doğan, “Doğu ve Güneydoğu'daki birçok aşiretin üye oldu yaklaşık 400 aşiretin üye olduğu bir federasyon bizde yaklaşık 3-4 yıl evvel bu federasyona üye olduk. Hakikat federasyonun Van'daki bu Kadim aşiretler federasyonumuzun çerçevesi tek vatan tek millet tek devlet tek bayrak çerçevesi içerisinde bir faaliyet yürütüyorlar. Hakikaten çok güzel çalışmalar yürütüyorlar. Bundan dolayı biz de Şavak Aşireti olarak Şafak Derneği adına bu federasyona katıldık. Onlarla beraber yol yürüyoruz” dedi.

Siyaset üstü bir Federasyon olduklarını söyleyen Kadim Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Rasim Aslan, bir kültür federasyonu olduklarını dile getirirken, “Hiçbir siyasi parti adına gezmiyoruz. Hiçbir siyasi parti adına çalışma yapmıyoruz. Bütün partilere eşit mesafedeyiz. Ve biz kendimizi siyaset üstü olarak görüyoruz. Biz ırkçılık olsun diye bu aşiretleri bir araya getirmiyoruz. Rabbim bize ırkçılığı nasip etmesin. Kadim aşiretler Federasyonu bir kültür Federasyonu bir kültür federasyonudur. Şimdi düşünce itibarıyla Türkiye'deki bütün aşiretler ile görüşmek bir araya getirmek tanıştırmak pekiştirmek ülkenin birliği ve beraberliği içinde birlikte adım atmak için biz bu yola çıktık” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme