Baskil'de Kayısı Festivali

Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus, 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı günü nedeniyle Elâzığ'da faaliyet gösteren basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Baskil Belediye Başkanı olarak seçilen Tuncer Turus, Gazeteciler ve Basın Bayramı günü nedeniyle Elazığ'da faaliyet gösteren basın mensupları ile düzenlediği kahvaltı programında bir araya geldi.

"BASIN TOPLUMUN SESİ VE VİCDANIDIR"
Programda konuşan Başkan Tuncer Turus, basın mensuplarının yaptıkları çalışmaların öneminden bahsederek, görev süreçleri boyunca basın mensupları ile işbirliği içerisinde olmayı sürdüreceklerini ifade etti. Turus, “Basın toplumun sesi ve vicdanıdır. Kamuoyunu aydınlatmak adına büyük bir sorumluluğu üstlenmektesiniz. Doğru haber alma hakkı demokratik toplumun vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Bu hakkın güvence altında olduğu bir ortamda yaşamak hepimizin en temel hakkıdır. Bizlerin çalışmalarını aziz hemşerilerimize duyurma konusunda emeklerinizin hakkı ödenmez. Bizler her zaman basın mensuplarını önemsemiş ve basının gücünü bilerek hareket etmişizdir. 5 yıl boyunca da bu hassasiyetle görevimizi yerine getireceğiz” dedi.

"BASKİL KAYISI FESTİVALİ YAPILACAK"
Göreve geldikleri günden itibaren Baskil'de hayata geçirdikleri projelere ilişkin bilgiler veren Başkan Turus, tüm vatandaşları 25-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirecekleri Baskil Kayısı Festivali ve Fuarına davet etti. Turus, “Seçim vaatlerimiz arasında yer alan öğrencilere ücretsiz taşıma sözümüzü göreve ilk başladığımız andan itibaren uyguladık. Baskil'de bulunan öğrenci kardeşlerimiz ulaşımlarını ücretsiz olarak yapmaktadırlar. Aynı zamanda 1 Mayıs işçi bayramı dolayısıyla bütün personelimizin bayramını kutladık onları plaketlerle ödüllendirdik. Yine engelliler haftasında onları ziyaret edip gerekli desteği onlara vereceğimizi bildirdik. Eğitim desteği kapsamında öğrencilerimize yaz tatilinden önce kitap setleri hediye ettik. Özellikle sınava hazırlanan öğrencilere destek olmak amacıyla ilçemizde bulunan kütüphanelerin geç saate kadar açık olmasını sağladık. Hem LGS hem YKS sınavına girecekler için akşamları çalışabilecekleri güvenli bir kütüphane hazırladık. Ben buradan bütün Elâzığ halkını dolu dolu bir festivale davet etmek istiyorum. Gün boyu etkinliklerimiz var. Sabah saat 10'dan gece saat 12'ye kadar bir etkinlik programı hazırladık” dedi.

Bakmadan Geçme