'Elazığ'da Her Şey Tekelleşmiş!'

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un öncülüğünde CHP tarım Politikalarından sorumlu Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Ömer Fethi Gürer ve Hikmet Yalım Elazığlı çiftçilerin sorunlarını dinledi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un öncülüğünde, Elazığ Merkeze bağlı Koruk Köyü'nde düzenlenen "Tarım Mitingi"nde CHP heyeti çiftçilerin sorunlarını dinleyerek açıklamalarda bulundu.

Mitinge Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan, Akçakiraz Belediye Başkanı İbrahim Ormanoğlu, çok sayıda çiftçi ve vatandaş katıldı.

Mitingin açılış konuşmasını yapan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Tunceli Milletvekilliği döneminde, Kamu kaynaklarının kullanımı ve alınan hizmetlerin verimliliği açısından ülkenin en sorunlu ili olarak Tunceli'yi gördüğünü ancak Elazığ'a geldiğinde bu görüşünün değiştiğini belirtti.

“ELAZIĞ'DA HER ŞEY TEKELLEŞMİŞ”
CHP Elazığ Milletvekili adayı olduğu dönemden bahseden Milletvekili Erol,“Seçim kampanyası başladı, yakın çalışma arkadaşlarımızla il, ilçe kadın kollarımızla köylerimizi ilçelerimizi beldelerimizi gezmeye başlayınca gördüm ki Elazığ, Tunceli'den daha sorunlu bir şehir ve Elazığ siyaseti vatandaşın sorunlarını çözmeye yönelik değil yalanla dolanla devam ettirilen bir süreç olarak götürülmüş ve bu kentte her şey tekelleşmiş. Ticaret, Siyaset, Bürokratik atamalar tekelleşmiş, hizmet tekelleşmiş kamu yaptırımları tekelleşmiş kamuya personel alımları tekelleşmiş. Bu tekelleşemeden yararlananlar da yine AK Parti'ye oy verenler değil. Bir Saadet zinciri ve AK Parti'nin yönetim kadrolarının üzerinde ve etrafında dar sayıda bir grup var bu grup AK Parti'nin imkanlarından, devletin kamunun imkanlarından yararlanmış, Ak Parti'ye oy verenler bile inanılmaz mağduriyetler yaşamış Onlara gelince yalan dolan, kendi akrabalarına eşine dostuna halinde bütün devletin imkanları seferber edilmiş. Ve biz 2018'de milletvekili seçildikten sonra bu ilin değerlerini bu ilin duruşunu, bu ilin siyaset anlayışını bu ilin mağduriyetlerini burada yaşayan insanların inanç değer ve yaşam tarzlarını parlamentoda gündeme getirdim ve her yerde de açık açık ifade ediyorum. Dedim ki insanların inançları birbirinden ayrı olabilir, yaşam tarzları birbirinden ayrı olabilir düşünceleri birbirinden ayrı olabilir. Siyasi tercihleri birbirinden ayrı olabilir ama biz insanların inançlarına değerlerine yaşam tarzına etnik kökenine anadiline anasına babasına soyuna saygı duymak zorundayız. Çünkü herkesin soyu sopu kendi şerefi kendi namusudur” şeklinde konuştu.

“HERKES İNANIŞLARINI ÖZGÜR YAŞAYACAK”
Milletvekili Erol; “Herkes inanışlarını özgür yaşayacak. Siz alevi olabilirsiniz, siz kürt olabilirsiniz, siz sünni olabilirsiniz, siz Zaza olabilirsiniz önemli olan nedir, hepimizin ortak bir tek kimliği var Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmak. Bu devlet hepimizin bu ülke hepimizin ve hepimizin ortak bir değeri daha var nedir o, Cumhuriyeti bize bağışlayan, bu ülkeyi kuran demokrasiyi getiren, insan haklarını getiren yaşamsal haklarımızı bize veren, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını veren Mustafa Kemal Atatürk'tür. Son zamanlarda medyada basında tartışılıyor. Bu ülkede ne zamandan beri Mustafa Kemal'in Atatürk'ün askerleriyiz diyenler sorgulanmaya başladı. İşte Biz Koruk'ta haykırıyoruz hepimiz M.K Atatürk'ün askerleriyiz hiç endişe edilmesin. Her Elazığlı, Mustafa Kemal Atatürk'ün askeridir ve askeri olarak kalacaktır” dedi.

Yapılan mitingin amaçlarından bahseden Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, çiftçilerin yaşadıkları sorunları ülke gündemine taşımak istediklerini ve kamuoyunda tartışmak istediklerini belirtti.



"BU ŞEHİR KENDİ KADERİNE TERKEDİLMİŞ BİR ŞEHİR"
Milletvekili Gürsel Erol; “Bugün buraya Elazığ'da yaşanan üreticilerimizin tarım sektörü ile ilgilenen köylülerimizin sorunlarını gündeme taşımak hem Elazığ kamuoyunda hem de Türkiye'de gündem oluşturmak için geldik. Önümde üzüm üreticilerimizin koydukları üzüm kasaları var. Elazığ'da aynı zamanda milli olarak üretilen şeker üreticilerimizde aynı sorunu yaşıyorlar. Aynı zamanda kayısı üreticilerimizde aynı problemi yaşıyor. İnanın bu şehir kendi kaderine terkedilmiş bir şehir. Yalan dolan siyasetiyle vatandaşın her dönem aldatıldığı bir dönem” dedi.


Bakmadan Geçme