Elazığ'da Korkutan Deprem!

Elazığ, Diyarbakır ve Malatya'da hissedilen bir deprem meydana geldi

TAKİP ET

Elazığ, Diyarbakır ve Malatya'da hissedilen bir deprem meydana geldi.

AFAD verilerine göre Merkez üssü Malatya kale ilçesi 5.9 şiddetinde 10.7 derinliğinde deprem oldu.

Kandilliden yapılan açıklamaya göre 6.0 şiddetinde 6.5 derinliğinde deprem oldu.

İç işleri bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada: "Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı.

Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" dedi.

Vali Numan Hatipoğlu açıklamasında: “Merkez üssü Malatya olan deprem ile ilgili tüm ekiplerimiz sahada araştırmaya başladılar” dedi.

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları: Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen ve ilimizde de hissedilen 5,9 şiddetindeki depremden etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim, ülkemizi, şehrimizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin. Tüm vatandaşlarımızın sakin olmaları, riskli yapılardan uzak durmaları ve ana arterler başta olmak üzere tüm yollarda dikkatli olmaları gerekmektedir. Ekiplerimiz, teyakkuz halinde olup; alan taramalarımız devam etmektedir” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada: Akuşağı-Kale/Malatya'da 6,0 büyüküğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhhtemelen bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok" dedi.

Elazığ'da okullar 1 gün tatil edildi.

Malatya Kale'deki 5.9 Şiddetindeki Deprem Elazığ'da Da Hissedildi vatandaşlar panikle sokaklara döküldü.

2. Kattan atlayan 1 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Bir vatandaşın bacağı kırıldı.

Bakmadan Geçme