Fırat Üniversitesine Kadın Eli

Fırat Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Canan Aksu Canbay, üniversite için büyük hedefler içeren projeler geliştirdiklerini belirterek, 'Fırat Üniversitesinde kadın perspektifiyle bilim ve eğitimde yeni ufuklar açacağız.' dedi.

Fırat Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Canan Aksu Canbay, ilimiz ve üniversitemiz için çağ atlatacak büyük projelere imza atacaklarını belirterek; " Fırat Üniversitesinde kadın perspektifiyle bilim ve eğitimde yeni ufuklar açacağız." dedi.

"ÜNİVERSİTEMİZ BÖLGE ÜNİVERSİTESİ HALİNE GETİRECEĞİZ"
Fırat Üniversitesini yeniden bir bölge üniversitesi haline dönüştürmeyi hedeflediğini belirten Rektör Adayı Prof. Canbay; " Rektör adayı olduğunu kamuoyuna açıklayarak; "Fırat Üniversitesi Rektör adayı olmamın en büyük nedenlerinden biri, mezunu ve bir akademisyen olarak mensubu olduğum üniversitemi, bir şehir üniversitesi olmanın ötesine taşıyarak yeniden bir bölge üniversitesi haline getirmektir. Bu amaç doğrultusunda, bilim ve teknolojiyi toplumun yararına kullanarak yerel ve bölgesel sorunların çözümüne katkıda bulunmayı hedefliyorum. Ayrıca, toplumsal sorumluluk projeleri ve işbirlikleri ile gerek yetiştirdiğimiz öğrencilerin gerekse toplumun refahını artırmak için üniversite-sanayi-STK ve yerel üretici paydaşlarını bir araya getirerek, hayali olmayan gerçekçi, sürdürülebilir ve geri dönüşümü sağlanan projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz." dedi.

Rektör seçilmesi halinde Üniversite, STK ve sanayi işbirliğiyle çalıştaylar düzenleyeceklerini belirten Canbay şu açıklamalarda bulundu;
"Üniversitemizde, mevcut yüksekokulların bulundukları ilçelerin coğrafi, kültürel ve ekonomik yapısına göre yeniden yapılandırılmasını sağlayacağız. Bu süreçte, bazı yüksekokullarımızın eğitim programlarını güncelleyerek, fakülte statüsüne yükseltmeyi planlamaktayız. Bu adımlar, hem ilçelerin gelişimine katkı sunacak hem de öğrencilerimize daha nitelikli eğitim imkanları sağlayacaktır. Üniversitemizde öğrenim gören gençlerimize staj imkanları sağlamak ve mezuniyet sonrası iş bulma konusunda yeni fırsatlar sunmak amacıyla üniversite, işveren, belediye, STK ve sanayi işbirliğiyle çalıştaylar düzenleyeceğiz. Bu çalıştaylar, öğrencilerimizin hayata atılmalarını kolaylaştırarak onlara yeni kapılar açacaktır. Elazığ'ın eşsiz kültürel mirasını ve sanatsal kimliğini öne çıkarmak amacıyla, şehirde geleneksel festivaller, konserler, sergiler ve çeşitli sanatsal etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu etkinliklerde, öğrencilerimizi halkımızla bir araya getirerek, kültürel zenginliğimizi genç nesillere aktarmayı hedefliyoruz. Sanatın her alanında yenilikçi ve yaratıcı atölyeler kurarak, el sanatlarından resim ve müziğe kadar geniş bir yelpazede gençlerimize fırsatlar sunacağız. Özellikle geleceğimizin vazgeçilmez unsurları olan teknoloji, sanayi ve tarım alanlarında, öğrenci, üretici ve işveren paydaşlarını bir araya getirerek sahada uygulama imkanı sunacak atölye çalışmaları ve uygulamaları yapacağız. Bu çalışmalarla, ilk adımda yerel, ilerleyen süreçte ise bölgesel kalkınmaya destek olmayı hedefliyoruz. Üniversitenin temel taşı olan ve bizlerin hatta çocuklarımızın geleceğini şekillendirecek olan kıymetli gençlerimize, öğrencilerimize kaliteli bir eğitim sunarak, onların akademik, kültürel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak en büyük hedefimizdir."

Bakmadan Geçme