Kayısı Festivali Sona Erdi

Baskil Belediyesi tarafından 25-28 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 1. Baskil Kayısı Festivali Ve Fuarı son gün düzenlenen etkinlikler ve kapanış konuşmalarının ardından sona erdi.

Baskil Belediyesi tarafından organize edilen 1. Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı sona erdi. 25-28 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen festivalde, çeşitli yarışmalar, geleneksel oyunlar, konserler ve çiftçilerin uygun fiyata tarımsal üretim aletleri satın alabileceği çok sayıda stant yer aldı.

Festivalin son gününde düzenlenen etkinliklerde çocuklar tarafından oldukça beğenilen Rafadan Tayfa ekibi tarafından müzikal sahnelendi.

Özgün şarkılar söylenilerek, dans gösterileri sergilenen müzikal, çocuklar tarafından büyük beğeni topladı.

Rafadan Tayfa Müzikalinin ardından Baskil Kayısı Festivali ve Fuarının Kapanış programı düzenlendi.



Elazığ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Beyarslan, festivalin organizasyonunda büyük özveri gösteren Belediye Başkanı Tuncer Turus'a teşekkür ederek, bundan sonraki süreçlerde Başkan Tuncer Turus'un yanında olacaklarını vurgularken, “Çok kısa süre içerisinde bu organizasyonu yapan Sayın Tuncer Turus olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bizde TAK olarak gücümüz yettiğince ana sponsorlardan birisi olduk. Bu sürece destek vermeye çalıştık. Bundan sonrada bu süreçlerde başkanımızın devamlı yanında olacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

Seza Çimento Genel Müdürü Birol Kıraç, Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti. Kıraç, “Baskil Kayısı Festivali ve Fuarının Baskil ilçemiz için hayırlı olmasını ve daha nice festivallerde bir arada bulunmayı temenni ediyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen, destekleyen herkese ve etkinliklere katılan siz değerli Baskilli hemşerilerimize teşekkür ederiz” dedi.

MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus'un festivalin en iyi şekilde yapılabilmesi için büyük bir gayret gösterdiğini söyleyerek, sonraki yıllarda festivalin daha kapsamlı bir şekilde yapılacağına inandıklarını ifade ederek, “Öncelikle böylesine güzel bir organizasyonla bizi buluşturduğu için Baskil'in vedaı iftiharı, Baskil'in sancaktarı Tuncer Turus'a teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız başkanım. Bizler onun adına söz verdik ona güvenerek bu yola çıktık, birçok vaatte bulunduk. Allah'ın izniyle hiçbir gün yüzümüzü kara çıkarmadı. Başımızı öne eğdirmedi ne dediyse yaptı, fazlasını yapacak” dedi.

Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus, festivalin giderlerinin önemli bir kısmını sponsorlar aracılığı ile karşıladıklarını söyleyerek, festival süresi boyunca kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Turus, “Bizlere bu organizasyonda destek olan ana sponsorlarımız Baskilliler Derneği, Seza Çimento ve diğer tüm sponsorlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Bu kısıtlama tedbirlerinde belki belediye bütçesinden bunları yaptığımızı düşünüyorsanız çoğu sponsorlar aracılığıyla oldu. Allah onları var etsin” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme