Kovancılar'da 'Üniversiteliler Buluşması' Gerçekleştirildi

Elazığ'ın Kovancılar İlçesi'nde 'Kovancılar Üniversiteliler Buluşması' programı gerçekleştirildi.

TAKİP ET

Kovancılar ilçesinde gerçekleşen programda alanında başarılı isimler, öğrencilere kendi öğrencilik yıllarını anlatarak yapmaları gerekenler hususunda nasihatlerde bulundular.

Düzenlenen Programa; Prof. Dr. Rauf Karasu, Prof. Dr. Tayfun Uçar, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Av. Mahir Orak onur konuğu olarak katılırken çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Başkan Yılmaz; 'Kuruluşumuzun Asıl Gayesi Gençliğin Dertleriyle Dertlenmek' 

Programda konuşma yapan Kovancılar Üniversiteliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Yılmaz, 'Genç neslin dinamizmi ve kararlılığı ile mezunların desteği ve katkılarıyla söz konusu programı gerçekleştirmiş olduklarının yanı sıra gençlerin ortak problemlerini gençlerin gözüyle irdeleme ve buna yönelik tespitleri en yetkili ağızlardan dinleyebilecek olmak. Bu program vesilesiyle insani değerlere sahip çıkan, toplumsal aidiyet duygusu ve toplumsal bilinci yerleşmiş olan genç neslin potansiyellerinin tam anlamıyla ortaya çıkmasına zemin hazırlayacağını belirttiler. Yine derneğin kuruluşunun asıl gayesinin ilçedeki üniversiteli gençliğin dertleriyle dertlenmek. Kovancılardan ve Elazığımızdan yetişmiş kıymetli şahsiyetlerin onurlandırmalarıyla her sene geleneksel hale getirerek bu programları icra edeceğiz. Son olarak gençlerin sosyal sorumluluk bilinci açısından daha verimli olarak değerlendirilmesi ve yaşadıkları zorluklara bir nebze de olsa dokunabilmek adına 'bende varım' diyerek cesaretle yerinden doğrulan herkesi gençlere desteğe davet ediyorum. Gençlerle tecrübelerini paylaşan Prof. Dr. Rauf Karasu, Prof. Dr. Tayfun Uçar, Av. Mahir Orak ve TİSKİ Genel Müdürü Müh.Ali Tekataş beyefendilere çok teşekkür ederim' ifadelerini kullandı.

Gök; 'Katılımcılara Çok Teşekkür Ediyorum'

İş Adamı Vahap Gök, 'İlçedeki gençlerin bir araya gelerek kaynaşmaları ve sosyal sorumluluk anlamında projeler üreterek ilçeye katkı sunacağı noktasında Kovancılar Üniversiteliler Derneğinin önemini benimsiyoruz. Yine Üniversite öğrencilerinin tahsil amacıyla gurbette karşılaşabileceği temel sorunları tahmin edebildiğini ve bu aşamada maddi ve manevi her türlü gayret ile fedakarlıkları yapmaya hazırız. Geleceğin teminatı olan gençlerin makul olacak projelerini destekleyeceğime söz veriyorum. Gençlerin kültürel ve akademik anlamda kaynaşmaları adına bu dernek çatısı altında toplanarak bu fırsatı tepmemeleri hususuna da değinerek Kovancılardan yetişmiş çok kıymetli katılımcılara özellikle teşekkür ederim' şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Karasu; 'Yurtdışında Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi Çok Önemli'

Prof. Dr. Rauf Karasu, 'Üniversite sınavına hazırlanırken yaptığım çalışma ve sene sonunda elde etmiş olduğum başarıyı kısaca özetleyeceğim. Üniversite boyunca hukuk eğitimi alırken yapmış olduğum sıkı çalışmalar oldu. Üniversite sonrasında yüksek lisans eğitimi ve devamında sırasıyla görev almış olduğum hukuk fakülteleri mevcut. Tüm bunların yanında öğrenciler üniversitede hukuk eğitimi alırken yaptıkları yanlışlıkları ve sadece dersi geçmek için bir çalışma içerisinde. Nitelik anlamında bir çalışma içerisinde değiller. Aynı zamanda akademisyenlik düşünen öğrenciler üniversitedeki öğrencilik döneminin başlangıcından itibaren hocalarla iyi bir ilişki içerisinde değiller. Özellikle bu aşamada öğrencilern yabancı dilin üzerinde durması gerekir. Yine yurtdışında yüksek lisans ve doktora eğitimi çok önemli. MEB'in YLYS programı ve TÜBİTAK'ın ilgili programlarının takibinin yapılması gerekiyor' diye ifade etti.

Prof. Dr. Uçar; ' Öğrencilerimiz Meslekte En İyisi Olmalıdırlar'

Prof. Dr. Tayfur Uçar, 'Kovancıların köyünde ilkokulda ilk beş sınıfın aynı derslikte olduğu bir ortamda eğitime başlandı. Ortaokul ve lise öğrenimini Kovancılarda tamamladıktan sonra, en başından beri hayalini kurduğu tıp fakültesine yerleştim. Tıp fakültesini bitirdikten sonra Anadolu'da bir süre sağlık ocağında yaptım. Hiç aklımda olmadığı bir anda kendimi nasıl akademisyenlik içerisinde buldum. Öğrencilerin sağlık sektöründe karşılaşabileceği durumlar hakkında açıklamalarda bulunayım; Öğrencilerin tıp fakültesi tercihi yaptığı süreçte mesleğin avantajlı ve dezavantajlı kısımlarını göz önüne alarak tercihte bulunmaları lazım. Öğrencilerin üniversiteye başlarken önlerine bir hedef koymaları ve hangi meslek olursa olsun o mesleğin belli alanında uzmanlaşarak farkını ortaya koymaları üzerine konuşmalar yaptılar. Sonuç olarak tıp ve diğer sağlık bölümlerinde okurken karşılaşılabilecek sorunlara çözüm önerileri üretilmesi lazım. Öğrencilerin yaptığı meslekte en iyisi olma ve böylece farkın ortaya konulması gerekir' dedi.

Genel Müdür Tekataş; 'Başarısızlıklar Sizi Yıldırmasın'

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş da, 'Üniversite eğitiminde jeoloji mühendisliği bölümünde iken, mesleğimde gelecek endişesi taşıyordum. Çoğu kez bırakıp yeni bir bölüm okumaya niyetlendim. Aslolanın kişinin okuduğu bölümün değil, okuduğu bölümde kendini en iyi şekilde geliştirerek niteliğini ve farkını ortaya koymaktır. İller bankasında ve VASKİ'de çalıştığım dönemde sahada yerimde araştırma yaptıktan sonra proje hazırlama yapılması halinde başarının yakalanabileceği noktasında tavsiyeler vereceğim. Projeler hazırlamada dikkat edilecek hususlara ve öğrencilerin tüm başarısızlıklara rağmen yılmadan hedeflediklerinden vazgeçmemeleri ve çok çalışmaları lazım' diye konuştu.

Av. Orak; 'Günümüz İş Dünyasında Yabancı Dil Çok Önemli'

Av. Mahir Orak ise, '2008 yılında üniversiteyi dereceyle bitirdim. Üniversite döneminde günlük 13-14 saate varan sıkı çalışarak sadece dersi geçmek için değil en iyi puanı almak için önüme hedefler koydum. Üniversite bitiminin akabinde özel hukuk alanında yüksek lisans yapıp akabinde Almanya'da dil eğitimi ve hukuk eğitimleri aldım. Eğitim gerçekten çok önemli. Hayatı boyunca her daim girişimci bir ruh içerisinde oldum. Cesaretli olmanız lazım. İş hayatındaki kısa sürede yakaladığım ivmenin sırrının hep çok çalışarak en iyisi olmayı amaçlaması ve daima kendime güvenerek atılımlarda bulunmamdan geçti. Öğrencilerin neredeyse bir çoğunun sosyal medyada harcadıkları zamandan ve bağımlılık düzeyinde emarelerinden dolayı, sosyal medyayı en tehlikeli araç olarak görüyorum. Son olarak günümüz iş dünyasında yabancı dilin önemi çok büyük. Tüm meslek gruplarında öğrenci iken dil noktasında gelişim sağlanması gelecekteki iş yaşamında başarıya giden bir yol' ifadelerine yer verdi. 

Bakmadan Geçme