Kürsüden Urgan Fırlattı!

Devlet Bahçeli'nin sürpriz Öcalan çıkışı İyi Parti grubunda tepkiyle karşılandı. Grup toplantısı öncesi salonda sıralara terör örgütü PKK tarafından şehit edilen askerlerin fotoğrafları yerleştirildi. Dervişoğlu konuşmasının sonunda, Bahçeli'nin yıllar önce seçim meydanında ip atarak Öcalan'ın idam edilmesi çağrısını attığı iple hatırlattı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Meclis açılışında DEM Parti sıralarına gidip tokalaşmasının yankıları sürerken dün gündemi sarsan bir açıklama geldi. Öcalan'a çağrıda bulunan Bahçeli "Teröristbaşı Meclis'e gelsin DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin" dedi. Ardından ‘Dirayeti gösterirse umut hakkı kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılmasının önü de ardına kadar açılsın' ifadesini kullandı.

Bahçeli'nin çıkışına DEM Parti olumlu yaklaştı, CHP destek mesajı verdi. İyi Parti ise tepkiyle cevap verdi. Bugünkü grup toplantısı öncesi ise partililer sıralarına terör örgütü PKK tarafından şehit edilen askerlerin fotoğraflarını yerleştirdi.

Dervişoğlu grup konuşmasının sonunda, Bahçeli'nin yıllar önce seçim meydanında ip atarak Öcalan'ın idam edilmesi çağrısını attığı iple hatırlattı.

Dervişoğlu, "Bu milattır. Madem ki milattır o zaman onun da bir hatırası olsun. Türk milletinin anılarını yok ettiniz, bu büyük milletin geleceğine kast ettiniz. Al şimdi bu ipi başının ucuna as." ifadelerini kullandı."

Dervişoğlu konuşmasında ise Bahçeli'ye tepki gösterip şunları söyledi:

"İhanet çemberi alabildiğine genişlemiş, hayat alanımızı olabildiğine daraltmış bulunuyor. Biz tarihe karşı sorumluluğu olan insanlarız. Bu devletin geleceğini, bu devletin bekasını Devlet Bahçeli'ye karşı savunacağız. Bizim cesetlerimizi çiğnemeden o cani bu Meclis'e giremez."

Bakmadan Geçme