TUSAŞ'a Hain Saldırı!

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi'ne teröristler tarafından saldırı düzenlendi.

Ankara'daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) önünde hareketli dakikalar yaşandı.

Binaya yakın bölgede silah seslerinin yükseldiği ve canlı bomba olduğu iddia edildi.

ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR

Bir grup teröristin TUSAŞ'ın nizamiyesine ticari taksiyle geldiği ve çatışma sonrası ticari taksinin patlatıldığı iddia edildi. Teröristlerin TUSAŞ personelinin vardiya değişimi sırasında saldırdığı öğrenildi. Bölgeye ekipler sevk edildi. Çatışmanın devam ettiği ve rehinelerin olduğu bilgisi verildi.

PERSONEL SIĞINAKLARA GÖNDERİLDİ

Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi. Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı.

İKİNCİ PATLAMA MEYDANA GELDİ

Terör saldırısının gerçekleştiği TUSAŞ'ta bir patlama daha meydana geldi.

ÖZEL HAREKAT İNTİKAL ETTİ

Polis Özel Harekat ekipleri TUSAŞ'a helikopterle intikal etti.

ŞEHİT VE YARALILAR VAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şehit ve yaralıların olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu:

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi önünde patlama meydana geldi.

TUSAŞ'TAKİ ÇATIŞMA ANLARI

TUSAŞ'ta meydana gelen patlamanın ardından silah sesleriyle birlikte çatışma çıktığı kameralara yansıdı.

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN TERÖRİST

TUSAŞ'a saldırıyı gerçekleştiren terörist kameralara böyle yansıdı. Teröristin elinde ağır silahlar olduğu ve sırtında çanta olduğu görüldü.

DDM'DEN İLK AÇIKLAMA

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

TUSAŞ NEDİR?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, Türkiye'de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezidir.

Şirket dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380'e ve askerî nakliye uçağı Airbus A400M'ye parça üretmektedir.

Bakmadan Geçme