Vali Hatipoğlu Hızlı Çıktı!

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, basın mensupları ile biraraya gelerek 'basınla buradaki iletişimimizin mümkün olduğunca açık ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesini arzu ediyorum.' dedi.

Geçtiğimiz günlerde Elazığ Valiliğine atanan ve 17 Temmuz'da göreve başlayan Vali Numan Hatipoğlu basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya Vali Hatipoğlu'nun yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özcan Yalçın ile medya mensupları katıldı.

"AÇIK VE ŞEFFAF OLACAĞIZ"
İl Özel İdaresinde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Numan Hatipoğlu, basınla sürekli istişare halinde olacağını belirterek; "basınla buradaki iletişimimizin mümkün olduğunca açık ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesini arzu ediyorum. Bundan böyle sürekli basınla istişare içerisinde çalışacağız." dedi.

"TÜM ENERJİMİ ELAZIĞ İÇİN KULLANACAĞIM"
Vali Hatipoğlu, görev süresi boyunca proaktif bir çalışma içerisinde olacağını belirterek; "ben mesaimi, enerjimi ve tüm potansiyelimi Elazığ için kullanacağım." dedi.

Vali Hatipoğlu, Elazığlıları yakinen tanıdığını, daha önceden de Elazığ'a geldiğini ve Elazığlıların yiğit ve vatanperver insanlar olduğunu söyleyerek; "Elazığ daha önce Güneydoğu hizmetim sırasında birkaç kez bulunduğum aynı zamanda hem İstanbul'daki görevim sırasında hem de üniversite hayatım sırasında Elazığlıların ne kadar yiğit vatanperver insanlar olduğunu gördüğümü ifade etmek isterim. Yani öncelikle tanıdığım Elazığlılar nezdinde gerçekten gakkoşlar diyarı deniyor. Ama benim gözümde civanmert, yiğit bir dağa sırtını dayarcasına dayanabileceğin sokaklarında, caddelerinde güvenle dolaşabileceğin misafirperver vatandaşlarımızın bulunduğu bölge" dedi.

"SAHADA OLACAĞIM"
Vali olarak makamda oturmaktan çok sahada olmayı ve insanlarla görüşmelerde bulunmayı prensip edindiğini belirten Vali Hatipoğlu; “Benim yöneticilik anlayışımda Proaktif yönetim şekli var. Kurumların koordinasyonu ile çözüm aranacak çözüm bulunmayan veya sıkıntı oluşturan durumlarda bize bilgi verilecek. Sahada olmak eve insanlarımızın beklentilerini görmek, problemleri yerine tespit etmek ve bunların çözümü noktasında gerekli adımları atmamız ilimizin sıkıntılarından kurtulmasını ve daha iyi konuma gelmesini sağlayacaktır. Burada görev yapacağım süre içinde belki en duyacağınız cümle gittim Vali'yi yerinde bulamadım olacaktır. Benim yönetimimdeki tüm kurumlar vatandaşların ulaşabilecekleri makamlar olacak. İdaremizin her noktasında bu uygulama olacak. Güzel ve verimli çalışmalar olacak.” dedi.

YAPTIĞI DAVRANIŞ TAKDİR TOPLADI
Öte yandan Vali Hatipoğlu'nun göreve başladığı andan itibaren kendisi ve Elazığ'la ilgili basında yer alan haberleri de yakından takip ettiği gözlerden kaçmadı.

Öyle ki sosyal medya ve internette yer alan haber konularını dosya haline getirerek toplantıya katılan gazetecilere ilgili problemlerin bir kısmının çözüldüğünü bir kısmının ise üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Medyada yer alan haber konularına duyarsız kalmadığını gösteren Vali Hatipoğlu, bu hareketiyle basın mesupları tarafından takdirle karşılandı.

"GAZETE HABERLERİNİ ŞİKAYET OLARAK ALMIYORUZ"
Göreve başladığı 17 Temmuz tarihinden itibaren basında yer alan haber konularını dosya haline getirerek, ilgili haberlere de burada cevap veren Vali Hatipoğlu, "Biz gazete haberlerini şikâyet olarak almıyoruz. Bizi yönlendirmek için kurulmuş bir mekanizma olarak alıyoruz. Yapılan haberlerde gündeme gelen sıkıntıların çözümü için anında insiyatif alarak çözümü için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme