Ziver Holding'ten 'Külliye' Açıklaması!
DW Türkçe yayın organının geçtiğimiz gün yayımladığı ''Diyanet'in Elazığ'daki külliye projesinin maliyetinin arttığını'' içeren haberine karşılık Harput'taki 'Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi'nin yüklenici firması Ziver Holding'den açıklama geldi.
Elazığ İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen ihale sonucu yapım işini Ziver Holding'in aldığı ‘'Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi” hakkında Almanya'dan yayın yapan DW Türkçe Kanalı inşaat maliyetinin arttığı yönünde bir haber yayınlamıştı. DW Türkçe'nin yaptığı habere Ziver Holding'ten yalanlama geldi.
KÜLLİYE İNŞAATINA AİT HAKEDİŞ TUTANAĞI PAYLAŞILDI
Ziver Holding yetkilileri tarafından yapılan açıklamada DW Türkçe'nin Türkiye aleyhine yayın yaptığını belirtilerek, külliye inşaatına ait hakediş tutanağı da paylaşıldı.
DW Türkçe'nin haberinde 80 milyon liraya mal edilmesi gereken külliyenin 103 milyon liraya ulaştığı açıklanarak ve şu ifadelere yer verilmişti: “Diyanet'in Elazığ'daki külliye projesinin maliyetinin arttığı ortaya çıktı. 80 milyon lira olarak açıklanan maliyet 103 milyon lirayı geçti. Diyanet'in sadece 2 projesinin maliyeti 227 milyon TL''
"MALİYET ARTIŞI OLMAMIŞTIR"
Ziver Holding tarafından yapılan açıklamada ‘Hakediş' tutanağı da verilerek böyle bir maliyet artışının olmadığı ve DW Türkçe'nin kasıtlı olarak Türkiye aleyhine haber yapma gayreti içinde olduğu ifade edildi.
"PROJEMİZDE BÜTÇE ARTIŞI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"
Yapılan açıklamada lu ifadeşere yer verildi: ‘'DW'nin Türkiye aleyhine yayın fırsatı kollayan, yanlı, saldırgan, neredeyse Anti-Türkiye propagandası yürüten bir oluşum olduğunun farkındaydık. Ancak muhalif olmanın ötesinde manipülatif haberler yapmak gazetecilik mesleği ile uzaktan yakından ilişkilendiremediğimiz bir durum. DW, Almanya'da da basın özgürlüğü şemsiyesi altında bu tarz yalan ve provokatif haberler yayınlamıştır. “Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi” projemizin hakediş tutanakları ortadadır. İslami araştırmalar için uluslararası düzeyde külliye inşası projemizde bütçe artışı söz konusu değildir. Söz konusu hakediş bedeli açıkladığımız belgelerde mevcuttur. Kamuoyunu bilgilendirmek adına belgeleriyle ispatlı olan bu durum karşısında DW Türkçe'nin firmamızı zan altında bırakan bu açıklamasının yalan haber olduğunu ve halkımızın bu yalan haberlerle aldatılmasının gazetecilik mesleği yaptığını zanneden DW Türkçe için büyük bir utanç olduğunu belirtmeyi gerekli buluyoruz. Türkiye'deki resmi kurumlarca denetimi sürdürülen kamu yatırımlarına ilişkin yanlış bilgi ve kaynaklara dayanılarak haber yapılmış olması doğru ve dürüst habercilik anlayışından uzaktır''