Başkan Şerifoğulları İle Yeni Elazığ'ın Temelleri Atılıyor

Elazığ Belediyesi, Hankendi Kesikköprü Mevkiinde 600 dönüm alanda uydukent oluşturacak. Alanda kurulacak villaların satışıyla elde edilecek gelir, Elazığ şehir merkezindeki mahallelerin bir an önce kentsel dönüşüm kapsamına alınması noktasında önemli bir kaynak oluşturacak. 

Başkan Şerifoğulları İle Yeni Elazığ'ın Temelleri Atılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

11 Ana Başlık'ta 100 Proje ile yola çıkan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 6.8 büyüküğündeki depremin etkileri ve küresel Koronovirüs salgın hastalığına rağmen şehri ayağa kaldırmak ve ileri noktalara ulaştırmak için çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. 

Türkiyenin en genç belediye Başkanları arasında yer alan Şahin Şerifoğulları, deneyimli personeliyle birlikte tüm enerjisini Elazığ'a harcıyor. 

Hükümettin ve Elazığ halkının büyük desteği ile çalışmalarını sürdüren Başkan Şerifoğulları, seçimlerde vaadettiği projeleri teker teker haya geçirirken, Elazığ'ı bölgesinde örnek bir kent yapacak yeni projelerin de temelini atmaya hazırlanıyor. 

Depremden sonra kentte başlatılan Kentsel Dönüşüm çalışmalarıyla Yeni bir Elazığ inşa etmenin öncülüğünü yapan Başkan Şerifoğulları, kentin yeniden imarıyla eş zamanlı olarak kent meydanları, kapalı otoparklar, eski SGK binasının yıkılarak 15 Temmeuz Demokrasi meydanının birleştirilmesi, Millet kıraathanesi, Botanik Vadi,  sanat sokakları, müzeler, kapalı semt pazarları, yeşil alanlar,akıllı kavşaklar, çevre, spor, kültür ve turizm projelerini halkın hizmetine sunacak.

Projeleri ile adeta şehrin kaderini değiştirecek olan Başkan Şerifoğulları, gayretli ve titiz çalışmalarıyla projelerini halkın takdirini topluyor.

SORUNLAR TESPİT EDİLEREK PLANLAMALAR YAPILDI
24 Ocak tarihinde ilimizde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan afetin yaralarını sarabilmek adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda, Bakanların koordinasyonunda başlatılan çalışmalar kararlılıkla sürerken, yaşanan afetin ardından kentsel dönüşüme ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum öncülüğünde yürütülen çalışmalar doğrultusunda sorunlar yerinde tespit edilerek çözümler oluşturuldu ve planlamalar yapıldı.

ESKİ YAPI STOKU HIZLA YENİLENECEK
Yapılan planlamalar doğrultusunda Abdullahpaşa, Mustafapaşa ve Rüstempaşa Mahallelerinde yerinde dönüşüm yapılması kararlaştırıldı.Karşıyaka, Sürsürü, Gümüşkavak, Aksaray, Kızılay mahallelerimizde yıllardan bu yana hayata geçmesi beklenen kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı.Bu alanlarda eski yapı stokları kentsel dönüşüm çalışmalarıyla hızla yenilenecek. 

BELEDİYE MADDİ OLARAK ETKİLENDİ
Yaşanan depremden en çok etkilenen kurum olan Elazığ Belediye, Belediyesi’ne çalışmalarını daha aktif bir şekilde yürütebilmek adına kaynak oluşturmak amacıyla Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile yaptığı istşareler neticesinde Zafran Mahallesi’nde bulunan 450 dönümlük alan konut rezerv alanı olarak Elazığ Belediyesi’ne verildi. Bunun yanında Harput eteklerinde bulunan 
150 dönümlük arsanın tahsisi de kısa süre içerisinde yapılarak konut rezerv alanı olarak Elazığ Belediyesi’ne verilecek.

UYDUKENT PROJESİ ÖRNEK OLACAK
Hankendi Kesikköprü mevkiinde Hazineye kayıtlı yaklaşık 600 dönümlük bir alanın da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı olarak Elazığ Belediyesi’ne devri noktasında da çalışmalar yürütülüyor. Herhangi bir proje planlamasının olmadığı alanda Elazığ Belediyesi Uydukent Projesini hayata geçirecek. Bu konuda hazırlıklarını sürdüren Elazığ Belediyesi, projeyi kamuoyu ile paylaşacak. 

ELDE EDİLECEK KAYNAK BİRÇOK MAHALLENİN DÖNÜŞÜMÜNE HARCANACAK
Uydukent projesi kapsamında 600 dömünlük alanda 2 katlı villalar yapılarak satışa çıkarılacak. Bu çalışma neticesinde elde edilecek kaynak, Elazığ Belediyesi'nin kasasına aktarılacak. Belediye ise bu kaynağı sadece eski yapı stoklarının eritilmesi gereken Nailbey, Kültür, İzzetpaşa, İcadiye, Rızaiye gibi mahallelerin bir an önce kentsel dönüşüm kapsamına alınması için harcayacak.