Elazığ'da Önemli Toplantı

Elazığ Valisi Ömer Toraman başkanlığında il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı. toplantıda 2024 yılında kamu yatırımı olarak 604 projenin uygulandığını ve proje toplam maliyetlerinin 31 milyar 800 milyon TL olduğu açıklandı.

Elazığ'da Önemli Toplantı

Elazığ Valisi Ömer Toraman başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya, Elazığ İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, Elazığ Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Murat Evren, kamu kurum müdürleri ile ilçe belediye başkanları katıldı.

 

Enflasyon rakamlarını değerlendiren Toraman, Hazine ve Maliye bakanlığının kamu harcamalarında sıkılaştırmaya gideceğini anımsatarak bu sıkılaştırmanın depremle ilgili harcamaları kapsamayacağını söyledi.

Vali Toraman, 24 Ocak ve 6 Şubat depremlerinden sonra teslim edilen ve yapımları devam eden TOKİ Konutlarında gelinen son durumu paylaşarak: “Elazığ genelinde şuana kadar 2 bin 661 konutun kurasını çektik anahtarlarını teslim işlemleri devam ediyor. 1 yıllık süreçte bu akdar yüksek rakamda konutun inşa edilip dağıtılmasında bakanlığımızın, AFAD ve TOKİ’nin çok büyük gayretleri var mesai arkadaşlarımızda çok büyük gayret gösteriyor hepsine teşekkür ediyoruz. Elazığ genelinde 4 bin 52 konutunda inşaatı devam ediyor. 6 bin 284 konut içinde TOKİ tarafından ihale sürecinin devam ettiği bilgisini paylaşmak isterim.” Dedi.

 

 

Daha sonra İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü  Aslı Kıyak Kabakaş, Elazığ’da 2024 yılında kamu yatırımı olarak 604 projenin uygulandığını söyleyerek proje toplam maliyetlerinin  31 milyar 800 milyon TL olduğunu açıkladı.

Aslı Kıyak Kabakaş: “Elazığ’a 2024 yılı kamu yatırımı olarak 604 proje uygulanmaktadır. Bu projelerin toplam bedeli 31 milyar 800 milyon liradır. İl merkezinde toplam 211 proje uygulanmaktadır. Bu projelerin toplam bedeli 20 milyar 249 milyon liradır. İlçelerimizde toplam 393 projemiz uygulanmaktadır. Bunların toplam proje bedeli 11 milyar 550 milyondur.” Dedi.

İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Aslı Kıyak Kabakaş,  proje Sektör bazında dağılım maliyetlerini paylaştı.  Kıyak Kabakaş, 2024 yılı proje durumlarını aktararak: “haberleşme ve ulaştırma sektöründe 250, tarım sektöründe 139, diğer kamu hizmetlerinde 75, eğitim sektöründe 51, enerji sektöründe 31, sağlık sektöründe 29, konut sektöründe 3 proje olarak gerçekleşmiştir. Yatırımcı kuruluş bazında 575 projemiz uygulanmaktadır. Bunların toplam bedeli 29 milyar 761 milyon liradır. 2024 yılında proje bazında tamamlanan projemiz 12, devam eden proje sayısı 200, ihale aşamasındaki proje sayısı 73, başlanmayan proje sayısı ise 319’dur” dedi.

 

 

 Elazığ Valisi Ömer Toraman Başkanlığında toplanan il koordinasyon kurulu, kurum müdürlerinin kent genelinde yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi vermesi ile sona erdi.