Dyt. Ayşegül Keskinkılıç

Andulasyon Terapi İle Kaliteli Yaşam

Dyt. Ayşegül Keskinkılıç

Andulasyon kelime anlamı olarak salınım, dalgalanım anlamına gelen ondülasyon kelimesinden türetilmiştir.

Andulasyon terapi vücuttaki dokularda geniş frekanslarda biyolojik rezonans titreşimleri üreten , vibrasyon ile derin kızıl ötesi ısının kombinasyonundan oluşan yeni bir bütüncül terapi yöntemidir. Bu yeni terapi yöntemi bilim insanları , akademisyenler , spor uzmanları ve doktorların iş birliği ile geliştirilmiştir.

Andulasyon terapi vücuda verdiği akım ve ısı sayesinde tüm vücut sıvılarının osilasyonunu (salınımını) sağlamaktadır. En önemli özelliği sağlığımızın devamı için elzem olan kan dolaşımını düzenlemektir. Kronik hastalıkların baş göstermesinde en etkili faktörlerden biri bozulmuş bir kan dolaşımıdır. Andulasyon ile dolaşımı düzenleyip dokularımızın kanlanmasını sağlamamız mümkün. İyileşen kan akımı ve viskozitesi damarlarımızın daha  esnek genişleyip daralmasını sağlayarak iltihaplanmaların önüne geçer. İyi kolesterol dediğimiz HDL seviyelerini yükseltip , kötü kolesterol LDL seviyelerini düşürür.

Andulasyon terapi hücrelerde ATP dediğimiz enerji üretilmesini destekler. Metabolizmayı yoğun bir şekilde uyarır. Ve sonuç olarak enerji üretimini uyarmanın yanında vücudumuza 2.5 saat spor veya 1 saat spor yapmış gibi kazanım sağlar.

Bildiğimiz üzere vücudumuzda ikinci bir dolaşım sistemi mevcut. Hayat ağacı denilen lenfatik sistem..
Vücutta ödem olarak nitelendirdiğimiz hücreler arası sıvıyı kana taşıyıp sıvı dengesini sağlamakla yükümlüdür. Aynı zamanda bağışıklığı desteklemek , dokulardaki atıkları, ölü hücreleri , bakteri ve mikropları parçalayıp uzaklaştırmak da görevleri arasındadır. Sağlıklı lenfatik sistem , sağlıklı immün sistem ve sağlıklı yaşam demektir.Andulasyon terapinin eşsiz özellikleri ile vücuda verdiği titreşimler lenf drenajı yaparak vücuttaki fazla sıvının ve toksinlerin atılımını hızlandırıyor. Vücudumuza gerçek bir detoks sağlıyor.
Stres yönetimi sağlayarak , daha kaliteli bir uykuya dalmamızı mümkün kılıyor. Ciddi bir relaksasyon hissi oluşturuluyor bu da sağlığın temel bileşenlerinden biri kabul ediliyor. Bu sayede strese bağlı gelişen kronik rahatsızlıkların da bir nebze önüne geçilmiş oluyor.

Andulasyonun bütüncül sağlık üzerine etkilerinden biri de ağrısız yaşama olanak sağlaması. İlk aşamada negatif ağrı sinyallerine süperempoze olan pozitif sinyaller tetiklenir. Beynimiz fazla miktarda pozitif sinyal almaya başlar. İkinci aşamada ise düzenli uygulanan andulasyon terapi vücudun doğal ağrı gidericisi olarak adlandırılan endorfin salınımını sağlar.

Sağlık ; fiziksel, ruhsal , zihinsel durumumuzun bütün olarak iyi olmasıdır. Düzenli bir kan dolaşımı , aktif çalışan bir metabolizma,ağrısız yaşam ve dengeli bir sinir sistemi de bütüncül sağlığın temel taşlarıdır.

Andulasyon terapi ile hayatınıza bir gülümseme ekleyin :)
 

Yazarın Diğer Yazıları